Външни лампи / Фенери и външни осветителни тела

Външните осветителни тела, които са предназначени за външно осветление са проектирани да издържат на атмосферни влияния, като влага, дъжд, сняг, бурен вятър и резки температурни промени в широки граници. Фасадното и градинско осветление може да направи къщата и двора ви по-привлекателни и естетични. То може да допринесе и за повече безопасност. Много от моделите са оборудвани със сензори за движение, така че да се включват единствено, когато край тях се приближи човек.

Външните лампи и фенери, също както и тези за интериорно осветление могат да бъдат:

  • осветителни тела за стена – аплици, фенери за стена
  • висящи осветителни тела с един светлинен източник – пендели
  • осветитлени тела разположени на земята – стълбове, лампиони или фенери, които могат да бъдат малки, средни и големи
  • вградени в стената или пода осветителни тела – подови светлини, често със сензор за движение

Външни осветителни телa

Предназначението на фенерите и кат цяло на всички външни лампи е главно за осветяване на външни площи и помещения- там, където е нужна допълнителна влагозащита и други специфични за монтажа на външните лампи параметри.

Фенерите, и външните лампи могат да се разположат на фасадата, в близост до гаража, пред вратата на плевнята, хамбарът или помощното помещение. Свободно стоящи външни светлини могат да бъдат разпръснати из градината и по алеите и навсякъде, къдети имате нужда от повече светлина.

Разбира се, голяма част от външните лампи могат да бъдат използвани и в кое да е вътрешно помещение на дома или офиса, но специфичният дизайн на немалка част от тях пък ги прави визуално неподходящи за интериорно осветление.

Въпреки всичко при избора на фенери и външни осветителни тела е желателно да се изходи първо от техническите изисквания, след което да се обърне внимание на визията и дизайна на съответните осветителни тела.

Представените в магазини ОРИОН осветителни тела за изграждане на външно осветление са внимателно и прецизно подбрани, така че клиентът да има почти неограничен избор от различни по стил, дизайн и ценови клас външни лампи.

Прочети повече
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. 1
  2. 2
  3. 3