Лампиони / Правостоящи и подови лампи

Лампиони / Правостоящи лампи и подови лампи

Подовите лампи, наричани лампиони са едни от най-стилните и ефектни лампи, които можете да поставите във вашия дом. Освен светлинен акцент в интериора, те добавят светлина в, определена от вас, част на пространството. Подовите лампи са традиционен начин за осигуряване на допълнителна светлина във всяка една стая. Съществува голямо разнообразие от дизайни и стилове, включително и LED подови лампи, флуоресцентни подови лампи и халогенни подови лампи.

Подовите лампи често се поставят в ъгъла на стаята или зад дивана, на който често четете. Може да ги сложите и зад фотьойл или на място, където искате малко повече светлина. Те могат да бъдат с дифузно или насочено осветление, затова този вид лампи е често използван, както за акцентно, така и за амбиентно осветление, като това зависи изцяло от конкретния дизайн на съответните лампиони.

Покупката на лампиони винаги е било разумно и ефективно решение за всяко едно помещение, когато искате да постигнете конкретен светлинен ефект или осветеност. Правостоящите лампи имат уникалното свойство да са мобилни и добре вписващи се във всеки интериор, което ги прави незаменими източници на светлина там, където тя е нужна в даден момент.

Подови лампи

Изборът на лампиони, който в магазини ОРИОН Ви предлагаме, е богат не само заради това, че разполагаме с много и различни видове подови лампи, а и защото за всяко конкретно решение, което търсите, ще получите и съответните съвети и предложения към него.

Разгледайте колекцията от лампиони, пазарувайте при нас и можете да разчитате, както на високо качество на предлаганите правостоящи осветителни тела, така и на невероятен избор на различни по дизайн и предназначение подови лампи.

Избирайки онлайн вашата лампа, то със сигурност трябва да прочетете за силата на светлина, което тя излъчва, т.е. колко квадратни метра може да освети. Има лампи, които са големи, но в същото време притежават тъмен абажур, който не позволява много светлина да проникне в стаята, а също така съществуват и малки лампи, които по нищо не показват, че когато бъдат светнати, ще осветят дома ви доста добре.

Затова най-добрият съвет, който можем да ви дадем, е винаги да проверявате какво количество светлина излъчва дадено осветително тяло. Разбира се, неговата крушка може да бъде подменена, ако то функционира с такава, защото много модели лампиони и правостоящи подови лампи работят само с вградени LED светлини. Ако сте в процес на обзавеждане на дома си, определено си заслужава да обмислите варианта, всички осветителни продукти, които закупите да са с LED светлина.

Къде може да поставите лампион или подова лампа?

Правилната употреба на този вид лампа не е никак трудна, но въпреки това има някои особености, отнасящи се към позиционирането им, с които стаята ви ще бъде много по-уютна и удобна. Подовите лампи и лампиони са по-високи от настолните осветителни тела. Абажурът на подовата лампа предпазва очите ви, особено когато е близо до тяхното ниво. Възможно е шапката на лампиона да е отворена и когато сте седнали да виждате крушката отдолу. При такава ситуация, най-добре е да разположите тази лампа малко по-далеч от мястото за четене или направо в другия край на стаята. Когато е разположена далече, светлината няма да е толкова силна.

Сложете по-високите лампиони в по-големи стаи, а по-ниските в по-малки. По този начин, като решите да добавите акцент в помещението, няма да стане прекалено претрупано.

Ако искате да предадете на дневната ви стая разсеяна мека светлина, то можете да го постигнете с подова лампа, поставена в някой ъгъл. В случай че основната Ви цел е да четете с помощта на тази лампа, то тогава потърсете такава с по-насочена светлина.

Лампионите могат да бъдат използвани и за акцент или за допълване на стила на интериора. Тифани лампионите например са изключително атрактивни осветителни тела, които няма как да останат незабелязани. Съвет от нас е винаги да поставяте такива акцентни осветителни тела в големи помещения, в противен случай може да прекалите и да се загуби ефекта.

Важно е да не поставяте подовите осветителни тела близо до други източници на светлина, защото ефектът ще е по-слаб. Видът на стаята - дали е спалня, хол или трапезария няма никакво значение. Единственото важно нещо е подовата лампа да се слива с интериора, да бъде красива за окото и да е достатъчно функционална.

Прочети повече
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5