Осветление за детска стая и детски лампи

Осветление за детска стая и детски лампи

Грижата за добрия стил и приятната визия на детската стая е не по-малко важна от грижата за доброто здраве на детските очи и зрението на децата. В тази връзка правилният избор на детски лампи е от решаващо значение за ключовите фактори уют и здравето на подрастващите.

Нашите препоръки при избора на осветление за детската стая са свързани на първо място с постигането на добра осветеност и светлинен комфорт за децата. Без това да оказва отрицателно влияние на следваната дизайнерска линия или търсената визия на стаята. Можете да разгледате нашите предложение в категорията и да придобиете представа за формата на осветление, която може да добавите към стаята на детето. Разглеждането на различни лампи винаги може да бъде добра идея, преди да изберете точно цвят, форма и големина за вашето осветително тяло.

Лампи за детска стая

Умелото съчетаване на подходящата детска атмосфера с добро светлоотдаване, представлява най-важното изискване при изграждането на осветлението в детската стая. В същото време ще гарантира висока степен на удовлетвореност, както у Вас, така и в малчуганите. Знаем, че за тях неспирните игри в детската стая ще бъдат приятни преживявания, които се помнят цял живот, следователно тя трябва да е добре обзаведена, без да е твърде тъмна или твърде светла.

Последните тенденции в интериорния дизайн и най-вече в неговата част - осветление за дома, определят в голяма степен и предлаганото в магазини ОРИОН осветление за детска стая. Колекцията детски осветителни тела, представена на Вашето внимание, има за цел да Ви улесни в правилния избор. Ние Ви предлагаме единствено и само лампи с европейски произход и гарантирано качество, отговарящо на всички изисквания на Европейския съюз в тази област.

Видовете осветление за детска стая може да бъде най-разнообразно. Видовете осветителни тела са десетки, като всеки от тях не само, че може да отдаде необходимата светлина, но и допълва интериора на детската стая. Нека да разгледаме по-подробно един по един видовете осветителни тела, разглеждайки с какво се отличава всяко, за да може да изберете подходящи за вашата детска стая.

Пенделите например са много популярни. Спрямо големината на пендела, той може да наподобява полилей, както и да излъчва различно количество светлина. Детето играещо в стаята е възможно да се възползва от светлината от пендела по различни начини. Например, ако пендела е с по-големи размери, то може да се чете на него, но не е подходящ за основно осветление за детска стая.

От друга страна детските модели настолни лампи са наистина интригуващи. Колкото по-шарени са, толкова повече вида им допринася за обстановката в стаята. Рядко ще видите стаи в минималистичен стил или пък само в бяло. Обикновено децата искат всичките им мебели и дори осветителни тела да са с мотиви на анимационни герои или с приказни дизайни. На детето винаги му е по-приятно да обитава стая, обзаведена по детски, а не за възрастни.

Аплиците за детска стая също могат да бъдат с детски мотиви. Избирайки да я обзаведете с такива, трябва така да ги разположите и по такъв начин, че светлината да бъде достатъчна. Възможно е да комбинирате плафони с аплици или пък аплици с 2-3 полилея, в случай, че стаята е твърде голяма и пространството позволява.

Плафоните също могат лесно да допълнят детската стая. Няколко на брой плафона с детски дизайн ще дадат на помещението необходимата светлина и в същото време ще разчупят интериора. Интересното при плафоните е, че не са натрапчиви, дори в стаята да няма излишно пространство. Някои деца разполагат с малки стаи, в които не е необходимо голямо количество светлина. Обикновено в такава ситуация се избират по-слаби крушки, за да не е твърде осветено вътре. За деца, които са малки, не се препоръчва бяла и силна светлина. Лампите с мека светлина са най-подходящи за осветление на стая с дете.

Няма как да пропуснем и красивите полилеи. Всеки полилей за детска стая ще добави нотка изтънченост към обстановката. Формата на това осветително тяло предполага достатъчна височина на тавана и пространство около него. В противен случай много хора ще се страхуват да не се ударят минавайки под него. Красивият полилей допълва интериора и става акцент. Децата харесват тематичните лампи, така че няма нищо по-весело за детето от полилей в атрактивна форма.

Светлината от полилей няма да замести осветлението от настолни лампи, така че в случай че вашите деца ще учат в тази стая е добре да им осигурите нощни лампи, плафони, нощни лампи или някакво друго осветително тяло, служещо за осветление за специфични задачи. Все пак на детето трябва да му се осигури такава светлина, че да си пише домашните, да чете и т.н. без затруднения.

Допълнителни съвети при избирането на осветителни тела за стаята на детето

Таванното осветително тяло в детската стая може да бъде доста цветно и с разчупен дизайн. Добре е обаче да добавите и допълнителни осветителни тела. Трябва да ги насочите към най-важните точки в стаята – например бюрото, статива за рисуване, мястото за игра или куклената къща, палатка и т.н. Като алтернатива можете да използвате цветна висяща лампа в детската стая. Малките деца харесват игриви дизайни като такива с животни, звезди или силуети на анимационни герои върху абажура.

Формата на лампата също е възможно да бъде различна. Доколкото е възможно, таванната лампа трябва да осветява цялата стая равномерно и без отблясъци. Някои помещения обаче не го позволяват. При тях има колони, много ъгли и други фактори, възпрепятстващи равномерното разпръскване на светлината. В такива случаи винаги се препоръчва да се добави някоя друга лампа, аплик или пък да се разпръснат LED лунички по тавана, чрез които да се оформи подходящото осветление.

В детската спалня можете да използвате стенна лампа, за да осветите определена зона. LED светлините са изключително модерни осветителни тела, енергоспестяващи са и дълготрайни. Веднъж изберете ли led лампа за детска стая при обзавеждането ѝ, след това няма да се занимавате с години. При нас ще откриете разнообразие от LED осветителни тела. Разгледайте нашите предложения и се спрете на онези модели, съвпадащи с вашите разбирания за цвят, форма на основното тяло, големина и начин на монтаж.

Друг важен елемент от осветлението на детската стая е настолната лампа, която насочва светлината към работната зона. В случай че бюрото е част от гардероб или рафт или пък е свързано с двуетажно или повдигнато легло, можете да използвате спестяваща място лампа. Малките осветителни тела на размер е възможно да предоставят голямо количество светлина, дори и на пръв поглед да не изглеждат по този начин. Старателно обърнете внимание на описанието на всяка лампа. Някои притежават специфични особености, предопределящи определени пространства, което трябва да се има предвид.

В случай че детето го е страх от тъмното, то чрез слаба нощна светлина ще решите този проблем. Осветление, което идва от димирани плафони, настолна лампа или малка нощна лампа в контакта моде да е напълно достатъчно, за да се подобри страха от тъмното. Може да му осигурите още и лампа с таймер, който да се изключва след известно време. Има модели настолни лампи създадени именно с тази цел. За да се изключат, трябва да се нагласи таймера им. Съществуват и модели детски лампи, светещи цяла нощ. Изработени са по такъв начин, че за да се изключат, те имат сензор, който реагира на количеството външна светлина.

Особености, които трябва да се имат предвид

Със сигурност искате вашето дете да расте в здравословна среда и сте се питали каква е здравословната цветова температура за детската спалня? Подходяща е топлата бяла светлина между 2700 и 3300 Келвина.

Друго, което още трябва да съобразите е избора на led осветление. Със сигурност с led лампите, детската стая и детските кътове ще се превърнат в любимо място на децата. Модерните LED лампи не се нагряват толкова много, колкото по-старите крушки и други осветителни тела. Ако случайно (или нарочно) дете докосне самите крушки, няма да се изгори. Освен това обзавеждането с LED настолна лампа е по-щадящо околната среда поради спестяването на енергия.

На първо място при обзавеждането винаги трябва да поставяте безопасността. Например, ако сте избрали прекрасна, голяма настолна лампа, но тежи много, то трябва да подсигурите нейното добро захващане. Вярно е, че всяка настолна лампа разполага с долна част, която би трябвало да я държи стабилна, но децата играят, тичат, скачат и едва ли е рядкост да съборят нещата, поставени върху мебелите. Също така, ако използвате висящи лампи в детската стая, кабелите трябва да са регулирани на подходящата височина.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • пендел 7790 WHITE PENDANT 1 x GU10

  (0)

  134,00 лв.
  пендел 7790 WHITE PENDANT 1 x GU10 пендел 7790 WHITE PENDANT 1 x GU10 Ел. мощност 1 х 12 W Размери Ф7.6см x 11см x 200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  134,00 лв.
 • спот лампа 7724 MONO LONG S WHITE

  (0)

  61,00 лв.
  спот лампа 7724 MONO LONG S WHITE спот лампа 7724 MONO LONG S WHITE Ел. мощност 1 х 10 W Размери 25-31см x 10.5см x Ф5.5см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  61,00 лв.
 • плафон 01-2539

  (0)

  1 327,00 лв.
  плафон 01-2539 плафон 01-2539 Ел. мощност 1 х 65 W Размери 95см x 31см x 9см Производител Redo, Румъния

  (0)

  1 327,00 лв.
 • плафон 01-2536

  (0)

  995,00 лв.
  плафон 01-2536 плафон 01-2536 Ел. мощност 1 х 50 W Размери 58см x 54см x 9см Производител Redo, Румъния

  (0)

  995,00 лв.
 • плафон, аплик 01-2533

  (0)

  539,00 лв.
  плафон, аплик 01-2533 плафон, аплик 01-2533 Ел. мощност 1 х 29 W Размери 38.5см x Ф26см x 8см Производител Redo, Румъния

  (0)

  539,00 лв.
 • полилей 01-2523

  (0)

  457,00 лв.
  полилей 01-2523 полилей 01-2523 Ел. мощност 1 х 32 W Размери 91см x 26см x 150см Производител Redo, Румъния

  (0)

  457,00 лв.
 • пендел DREAM BIG SP1 D42

  (0)

  621,00 лв.
  пендел DREAM BIG SP1 D42 пендел DREAM BIG SP1 D42 Ел. мощност 1 х 42 W Размери Ф42см x 85см x 265см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  621,00 лв.
 • пендел, спот лампа ZM71T56P

  (0)

  80,00 лв.
  пендел, спот лампа ZM71T56P пендел, спот лампа ZM71T56P Ел. мощност 1 х 40 W Размери 56см x Ф22см x 26.5см Производител ACA-Lighting, Гърция

  (0)

  80,00 лв.
 • пендел ZM441P25

  (0)

  57,00 лв.
  пендел ZM441P25 пендел ZM441P25 Ел. мощност 1 х 40 W Размери 23.5см x 26.7см x 100см Производител ACA-Lighting, Гърция

  (0)

  57,00 лв.
 • пендел ZM431P27

  (0)

  57,00 лв.
  пендел ZM431P27 пендел ZM431P27 Ел. мощност 1 х 40 W Размери 20см x 26.5см x 100см Производител ACA-Lighting, Гърция

  (0)

  57,00 лв.
 • плафон, спот лампа AR1823W36WT

  (0)

  152,00 лв.
  плафон, спот лампа AR1823W36WT плафон, спот лампа AR1823W36WT Ел. мощност 3 х 35 W Размери 35.5см x 14.5см x 17.6см Производител ACA-Lighting, Гърция

  (0)

  152,00 лв.
 • плафон, аплик 01-2304

  (0)

  227,00 лв.
  плафон, аплик 01-2304 плафон, аплик 01-2304 Ел. мощност 1 х 30 W Размери 30см x 42см x 6см Производител Redo, Румъния

  (0)

  227,00 лв.
 • полилей 01-2105

  (0)

  648,00 лв.
  полилей 01-2105 полилей 01-2105 Ел. мощност 1 х 42 W Размери 99см x 21см x 135см Производител Redo, Румъния

  (0)

  648,00 лв.
 • плафон 8356 STALACTITE WHITE XIII painted steel

  (0)

  299,00 лв.
  плафон 8356 STALACTITE WHITE XIII painted steel плафон 8356 STALACTITE WHITE XIII painted steel Ел. мощност 13 x 10 W Размери 28см x Ф34см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  299,00 лв.
 • настолна лампа @CUPCAKE TL1 SMALL BIANCO

  (0)

  232,00 лв.
  настолна лампа @CUPCAKE TL1 SMALL BIANCO настолна лампа @CUPCAKE TL1 SMALL BIANCO Ел. мощност 1 х 9 W Размери Ф20см x 21см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  232,00 лв.
 • аплик 7194 LED 8W/3000K WALL LAMP WHITE

  (0)

  91,00 лв.
  аплик 7194 LED 8W/3000K WALL LAMP WHITE аплик 7194 LED 8W/3000K WALL LAMP WHITE Ел. мощност 1 х 8 W Размери Ф15см x 4.8см Производител Mantra, Испания

  (0)

  91,00 лв.
 • полилей ^7193 LED 30W/3000K PENDANT LAMP WHITE

  (0)

  363,00 лв.
  полилей ^7193 LED 30W/3000K PENDANT LAMP WHITE полилей ^7193 LED 30W/3000K PENDANT LAMP WHITE Ел. мощност 1 х 30 W Размери 120см x Ф40см x 150см Производител Mantra, Испания

  (0)

  363,00 лв.
 • полилей 7192 LED 30W/3000K PENDANT LAMP WHITE

  (0)

  239,00 лв.
  полилей 7192 LED 30W/3000K PENDANT LAMP WHITE полилей 7192 LED 30W/3000K PENDANT LAMP WHITE Ел. мощност 1 х 30 W Размери 80см x 8см x 150см Производител Mantra, Испания

  (0)

  239,00 лв.
 • полилей 7191 LED 48W/3000K PENDANT LAMP WHITE

  (0)

  653,00 лв.
  полилей 7191 LED 48W/3000K PENDANT LAMP WHITE полилей 7191 LED 48W/3000K PENDANT LAMP WHITE Ел. мощност 1 х 48 W Размери Ф40см x Ф60см x 150см Производител Mantra, Испания

  (0)

  653,00 лв.
 • полилей 7190 LED 50W/3000K PENDANT LAMP WHITE

  (0)

  388,00 лв.
  полилей 7190 LED 50W/3000K PENDANT LAMP WHITE полилей 7190 LED 50W/3000K PENDANT LAMP WHITE Ел. мощност 1 х 50 W Размери 124см x 150см Производител Mantra, Испания

  (0)

  388,00 лв.
 • плафон 7152 LED 40W/3000K CEILING WHITE

  (0)

  446,00 лв.
  плафон 7152 LED 40W/3000K CEILING WHITE плафон 7152 LED 40W/3000K CEILING WHITE Ел. мощност 1 x 40 W Размери Ф49см x 12см Производител Mantra, Испания

  (0)

  446,00 лв.
 • плафон 7151 LED 80W/3000K CEILING WHITE

  (0)

  701,00 лв.
  плафон 7151 LED 80W/3000K CEILING WHITE плафон 7151 LED 80W/3000K CEILING WHITE Ел. мощност 1 x 80 W Размери Ф75см x 13см Производител Mantra, Испания

  (0)

  701,00 лв.
 • плафон 6455 50W/3000-6000K SQUARE CEILING REM. CONT. WHIT

  (0)

  410,00 лв.
  плафон 6455 50W/3000-6000K SQUARE CEILING REM. CONT. WHIT плафон 6455 50W/3000-6000K SQUARE CEILING REM. CONT. WHIT Ел. мощност 1 x 50 W Размери 45.8см x 45.8см x 6см Производител Mantra, Испания

  (0)

  410,00 лв.
 • полилей 9853681

  (0)

  341,00 лв.
  полилей 9853681 полилей 9853681 Ел. мощност 1 х 38 W Размери Ф48см x 150см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  341,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5