Градинско осветление и градински лампи

Градинско осветление и градински лампи

Богатата гама от външно и градинско осветление и предлаганите в магазини ОРИОН луксозни градински лампи, е съставена изцяло от утвърдени и доказали се с качеството си европейски производители от различни страни, като основно представени в тази категория са румънската компания Редо и италианската- Идеал Лукс, испанската фирма Мантра и полската – Новодворски също са добре представени.

Градински лампи

Наличието на градинско осветление е това, което прави разликата между обикновената тревна площ в сумрачно време и красивата градина привечер и нощем. Само тогава, когато Вашата градина е подходящо осветена, можете да се възползвате от нейното великолепие през вечерно време. Има редица неща обаче, които трябва да съобразите предварително.

За да постигнете тази цел, ще имате нужда от правилно подбрани и поставени градински лампи, за които има специални изисквания, както към външния вид, така и към техническите им параметри. Това се отнася както за обикновените така и за тези, които са изработени с led технология.

Същите идеи и принципи важат и за всяко външно осветление, което трябва да притежава нужната влагозащита и подходящ работен температурен диапазон. Те трябва да бъдат добре защитени от всички атмосферни въздействия, като дъжд, сняг, вятър, поледица, горещина, студ и резки температурни разлики.

Една сграда никога не би изглеждала добре вечерно време, ако не е осветена с необходимото за нея светлинно решение. Осветлението на фасадата на сградата и външните тераси създава нов стил и надгражда екстериора на имота, освен това и се грижи за атрактивността на мястото.

Най-важното условие в постигането на максимален естетически и светлинен ефект във външното осветление и декорация е правилният избор на осветителни тела и лампи. Те трябва със стила и цялостното си излъчване да допринасят за неповторимото усещане за красота и комфорт. Може дори да са led крушки, които са по-издръжливи и енергоспестяващи във времето.

Ние ще Ви предложим избор и съвети, а на Вас оставяме решението как да продължите, за да осветите сградата и градината си така, че да са еднакво красиви и денем и нощем.

По какво можете да различите видовете градинско осветление

Съществуват най-различни видове градинско осветление, които можете да откриете при нас. В градината е важно да има светлина нощем, за да не се случват инциденти. На тъмно всеки може да се подхлъзне, блъсне или падне, затова всеки тип осветление е добре дошъл, когато става въпрос за градината.

Колкото и да искаме, не можем да омаловажим ползата и красотата, с която допринасят градинските осветителни тела, включително и led лампите. Всяко осветление, което добавяме в домовете ни, може да бъде красиво допълнение към интериорния или екстериорния дизайн. При нас можете да намерите различни видове градински фенери, лампи и декорация. Обзавеждайки вашата градина с нашето осветление и декорация, ви обещаваме, че не само ще се наслаждавате на прекрасна светлина, а и на безупречно качество и стил. Нашите Led лампи са изключително подходящи за градината ви. Освен това led осветлението е забележително издръжливо и можете да разчитате, че след първоначалния му монтаж, след това то няма да ви харчи излишни средства.

Всяко градинско осветление се осъществява от лампи, които са изработени специално за външна употреба. Някои от тях може да бъдат напълно водоустойчиви, докато други да издържат само на пръски или лека влага. Ще намерите обозначението, което показва на колко точно влага и прах можете да излагате избраните лампи, на всяка опаковка под IP индекса. Например IP44 означава добра защита и от прах и от влага и капки. Този индекс може да бъде и по-висок.

Напълно в реда на нещата е цялото градинско осветление да бъде подсигурено от влага и от капки, защото не навсякъде може да се постави навес. Редно е да осигурим защитена от инциденти среда, когато става въпрос за дома ни. Не само всички кабели да са скрити и защитени, но и цялото осветление за двора да е водоустойчиво. Така ще имаме необходимата светлина, но и ще е безопасно.

Може да откриете огромно разнообразие от осветителни тела при нас

Това е един от огромните позитиви на онлайн пазаруването - достъпът до най-разнообразни модели. Аплиците и фенерите например могат да са в стотици варианти. Те се закачат на стена, ограда, както и на дървета и храсти. Плафоните, както и спотовете, ще ги откриете най-често по външните стени или стените на оградата. Това е достатъчно осветление, дори при най-непрогледните нощи, да освети пътя на хората, които са решили да се разходят в наоколо.

На двора и в градината е важно да има видимост към оградата и по пътечките до входната врата. Това осветление най-често се осигурява със стълбчета външни лампи или с лунички. Ще намерите и някои екстериорни решения с фенери, но те са с по-голяма мощност и като че ли не са подходящи за по-малка като размер градина.

Външните лампи за градина може да бъдат в различни форми. Най-популярни са стълбчетата, но често ще срещнете и лампи тип фенери, както и такива с нестандартни и атрактивни форми. Основната причина е, че освен да излъчват светлина, те трябва да служат и като декорация. Понякога автентичен вид в градината може да се постигне лесно, ако се осигурят фенери, аплици, лунички и изобщо цялостно градинско осветление, което ще е полезно, но и красиво.

В категорията градинско осветление ще откриете и осветление за веранда и балкон. Верандите и балконите са всъщност място, което разполага с много малко пространство и най-лесно може да се постигне уау ефект чрез осветление и декорация. В градината можете да добавите много неща, докато на балкона или на верандата можете да използвате съвсем малко място. Съвет от нас е да заложите на един вид осветителни тела за градина, максимум на два. Като добавите и декоративни елементи, които ще подчертаят стила ви - това ще е напълно достатъчно като форма на светлина и уют.

Всяка градина се нуждае от осветителни тела, които да я направят уютна нощем. Една от тайните на дома, за който почти всички си мечтаем, е градината с нейното спокойствие и тишина. За осветление може да се доверите на нас и да разгледате нашите предложения за лампи и осветителни тела. Набележете любимите си модели, но и не забравяйте, да ги подберете спрямо вече избрания ви интериорен дизайн и вашия вкус и стил.

Прочети повече
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5