Лунички за таван и LED лунички за вграждане

Лунички за таван и LED лунички за вграждане

В съвременния интериорен дизайн вградените луни са широко разпространени. Това е едно от доказателствата за разнообразието от средства, с които разполагаме в днешни дни, при изграждането на добро и пълноценно осветление. Тези лунички могат да се монтират, както вградени в тавана или стената, така и върху тях. Тяхната светлина е достатъчна, за да ни осигури осветеността, от която имаме нужда през тъмната част на денонощието.

Осветителни тела за таван и LED лунички

Луничките са част от категорията осветителни тела за вграждане. Те обаче притежават някои особености и специфични изисквания при монтажа им. Тези осветителни тела са доста модерни напоследък и са широко използвани в почти всеки интериор. Трябва да признаем, че всички лунички с led крушки придават характер и стил на помещението, така както други осветителни тела не биха могли в повечето случаи.

LED лунички за вграждане

Специфичното при луничките е, че изискват внимателно планиране на разположението. Също така трябва да се прецени сумарната интензивност на излъчваната светлина, както и консумираната мощност при избор на драйвър. Желателно е изграждането на осветлението чрез лунички за вграждане да се планира и да се извършва с помощта на квалифициран специалист или под набюдението на такъв.

Така могат да се избегнат всякакви възможни грешки при оразмеряването и монтажа на този вид лампи. Всички специалисти, които се занимават с монтаж на осветителни тела, би трябвало да могат да Ви монтират и луничките. Няма да Ви е нужен друг вид майстор, което е облекчение за всеки, който цени времето си.

LED лунички за баня

Банята е една от най-популярните стаи в къщата. За да превърнете това пространство в място за релаксация, което да е толкова функционално, колкото и хармонично, не можете да пренебрегнете важността на осветлението. За да внесете светлина в цялата си баня, трябва да имате на първо място таванно осветление. Въпреки че вариантите са много, ще изберете онова осветление, което най-много Ви допада и допълва стила ви. То все пак трябва да отговаря на някои определени стандарти за функционалност и безопасност. Можете да потърсите нашите съвети, за да изберете и монтирате правилното осветление за вашата баня.

Лунички за окачен таван

Трудно бихте устояли на примамливата красота на лед луничките за окачен таван. При положение, че тяхната цена е повече от приемлива, усещането за изисканост, което предават на помещението не е за пренебрегване. Те представляват лунички с вграден LED източник или луни със сменяеми лед крушки, създадени специално за вграждане и разпръскване на светлината под определен ъгъл и посока.

Този тип дизайн бързо доби популярност навсякъде по света, защото предоставя достатъчно количество осветление и е безопасен да се използва в мокро помещение, каквото е и банята. Не на последно място, тези малки лампи са невероятно стилни. Трябва само да не пропуснете да се снабдите с влагоустойчиви лунички за баня, при наличие на голямо количество влага в помещението.

Влагоустойчиви лунички за баня

Точно както всички мебели в тази стая, така и всички лампи трябва да не допускат влага или капки да попаднат в тях. Всяка луничка притежава клас на защита, който определя нейната влагоустойчивост. Бъдете сигурни, че сте проверили, дали избраните продукти са от висок клас водоустойчивост, защото без него няма как да се поставят в мокро помещение. Високия клас на защита определя и дали лампата е подходяща за монтиране извън дома Ви, например на верандата или в градината.

Ако за първи път посещавате магазин за осветителни тела, най-лесния начин да се ориентирате в информацията е да ни попитате. Разгледайте нашите категории и изберете онези продукти, които най-много Ви допадат. След това проверете дали са подходящи за дома Ви, направете поръчка и ние ще Ви ги доставим до дни.

Кръгли или квадратни лунички за баня

Луничките за вграждане могат да са с най-различни форми - кръгли, квадратни и други. Един от най-популярните модели определено е квадратната луна. Led светлозиточникът им е поставен по средата или разпръснат по цялата осветителна площ. Те се използват за вграждане в стени и тавани, точно както всички останали модели. Разнообразието от луни може да Ви изуми, но всички имат подобен монтаж. Нашите квадратни лунички, които ще откриете по-долу, са на атрактивна цена. Ако сте в процес на обзавеждане с осветителни тела, то разгледайте и останалите ни продукти, разпределени в горните категории.

Кръглата форма също е популярна в категорията лунички за таван. Тя понякога е по-често избирана от клиентите, заради заоблената си мека форма и непретенциозност в изгледа си върху тавана. Разнообразието в цветовете, материалите и типа светлина не е по-малък от този на квадратните лунички за таван.

Лунички за баня на 12V или 220V?

Въпросът за работното напрежение на луничките за баня отскоро е решен категорично в полза на 220V. Старите халогенни лучники работеха чрез трансофрматори на 12V, но вече не са в продажба в Европейския съюз. Съвременните лунички за баня в повечето случаи са с вграден LED източник или с лед крушки, като всички те работят на стадартното напрежение от 220V.

Влагозащитата на всички лед лунички за баня с вградени лед светлоизточници е осигурена чрез съответното ниво на водоустойчивост IP (например IP44). При другите лунички за баня с лед крушки и евентуална липса на добро ниво на IP защита се изисква монтажът им да е по-далеч от евентуално попадащи пръски вода върху тях. По този начин се осъществява безопасната работа на осветлението с лунички за баня въпреки високия работен волтаж.

Съществува и възможност за димиране (плавно регулиране) на изходящата светлина на всичките лед лунички посредством димер. За целта е необходима внимателна консултация с нас, за да се избере правилното техническо решение.

Изборът на лунички за баня е почти неизчерпаем, имайки предвид разнообразието в цветове, форми, тип на светлината, влагозащита и всички други параметри. Необходмо е, обаче, да се подходи внимателно при избора на осветлението в банята и да се потърси съвет от подходящите специалисти, които най-добре да Ви водят към най-подходящото за Вас решение.

Какви лунички да си купя?

Нашите клиенти често се обръщат към нас именно с този въпрос. За съжаление обаче, на нас може да ни допадат едни модели, а на тях - абсолютно различни. Например, освен формата и размера на луничката, тя може да е с бяла светлина или пък по-топла. Това също е въпрос на вкус. Някои хора не обичат светлината им да е бяла, заради студенината, докато други я намират за модерна и стилна.

Без значение от това, осветлението, което ние предлагаме на нашите клиенти, е най-разнообразно като дизайн и цена. Ако и Вие сте в процес на търсене на осветление за вашия таван, то със сигурност има какво да разгледате при нас онлайн, което да Ви допадне. Без повече да губите време, потърсете в нашите категории за продукти, които Ви допадат. Когато направите поръчка, ние ще изпратим продуктите до дни и няма да се налага да чакате дълго за доставка, без значение, дали се намирате в София или в друго населено място в България.

Колко ток харчат луничките?

Луничките, особено когат са LED лунички, не харчат много ток, защото са създадени да са по-енергоспестяващи от всички други видове осветителни тела. Със сигурност, това ще е най-ниският Ви разход за светлина. LED светлоизточниците обикновено имат най-нисък номинален разход (под 10-15W). Можете да видите всички характеристики на led луничките, като отворите продуктовата страница на избрания продукт и кликнете върху техническите характеристики. Без никакво съмнение ще Ви гарантираме, че всеки дом може да спести електроенергия, ако монтира LED светлини.

В магазини ОРИОН ще можете да намерите богато разнообразие от лунички на атрактивна цена. Ще намерите и нужните съвети и препоръки, за да изберете измежду различните видове луни, дали да са в бяла (неутрална) или по-жълта светлина. Ще бъдете внимателно консултирани, за да направите правилния избор на лунички.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • луничка / луна 9911528

  (0)

  32,00 лв.
  луничка / луна 9911528 луничка / луна 9911528 Ел. мощност 1 х 10 W Размери Ф6см x 15см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  32,00 лв.
 • външна лампа, луничка / луна 9020061

  (0)

  58,00 лв.
  външна лампа, луничка / луна 9020061 външна лампа, луничка / луна 9020061 Ел. мощност 1 х 7 W Размери Ф9см x 9см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  58,00 лв.
 • външна лампа, луничка / луна 9020021

  (0)

  46,00 лв.
  външна лампа, луничка / луна 9020021 външна лампа, луничка / луна 9020021 Ел. мощност 1 х 7 W Размери Ф6см x 10.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  46,00 лв.
 • луничка / луна 9879104

  (0)

  12,00 лв.
  луничка / луна 9879104 луничка / луна 9879104 Ел. мощност 1 х 10 W Размери 12см x 12см x 4.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  12,00 лв.
 • луничка / луна 9184374

  (0)

  53,00 лв.
  луничка / луна 9184374 луничка / луна 9184374 Ел. мощност 1 х 10 W Размери 30см x Ф6см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  53,00 лв.
 • луничка / луна 9184373

  (0)

  40,00 лв.
  луничка / луна 9184373 луничка / луна 9184373 Ел. мощност 1 х 10 W Размери 15см x Ф6см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  40,00 лв.
 • луничка / луна 9184372

  (0)

  53,00 лв.
  луничка / луна 9184372 луничка / луна 9184372 Ел. мощност 1 х 10 W Размери Ф6см x 30см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  53,00 лв.
 • луничка / луна 9184371

  (0)

  40,00 лв.
  луничка / луна 9184371 луничка / луна 9184371 Ел. мощност 1 х 10 W Размери 15см x Ф6см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  40,00 лв.
 • луничка / луна 834865

  (0)

  25,00 лв.
  луничка / луна 834865 луничка / луна 834865 Ел. мощност 1 х 10 W Размери Ф6см x 10см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  25,00 лв.
 • външна лампа, луничка / луна 727001

  (0)

  61,00 лв.
  външна лампа, луничка / луна 727001 външна лампа, луничка / луна 727001 Ел. мощност 1 х 3 W Размери 8см x 8см x 7см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  61,00 лв.
 • луничка / луна, спот лампа 665001

  (0)

  50,00 лв.
  луничка / луна, спот лампа 665001 луничка / луна, спот лампа 665001 Ел. мощност 1 х 50 W Размери 12см x 15см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  50,00 лв.
 • луничка / луна 62019

  (0)

  22,00 лв.
  луничка / луна 62019 луничка / луна 62019 Ел. мощност 1 х 10 W Размери Ф8.2см x 2.2см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  22,00 лв.
 • луничка / луна 62018

  (0)

  22,00 лв.
  луничка / луна 62018 луничка / луна 62018 Ел. мощност 1 х 10 W Размери Ф8.2см x 2.2см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  22,00 лв.
 • луничка / луна 5600601

  (0)

  35,00 лв.
  луничка / луна 5600601 луничка / луна 5600601 Ел. мощност 1 х 20 W Размери 11см x 5.5см x 24.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  35,00 лв.
 • луничка / луна @51886001

  (0)

  Нормална цена: 50,00 лв.

  Промоционална цена: 40,00 лв.

  луничка / луна @51886001 луничка / луна @51886001 Ел. мощност 1 х 20 W Размери 10см x 10см x 4.9см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  50,00 лв.

  40,00 лв.

 • луничка / луна 51826202

  (0)

  13,00 лв.
  луничка / луна 51826202 луничка / луна 51826202 Ел. мощност 1 х 10 W Размери Ф13см x 4.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  13,00 лв.
 • луничка / луна @12261007 (MQ61305-1B)

  (0)

  121,00 лв.
  луничка / луна @12261007 (MQ61305-1B) луничка / луна @12261007 (MQ61305-1B) Ел. мощност 1 х 50 W Размери 13см x 11.5см x 11.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  121,00 лв.
 • луничка / луна 9911527

  (0)

  28,00 лв.
  луничка / луна 9911527 луничка / луна 9911527 Ел. мощност 1 х 10 W Размери Ф6см x 10см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  28,00 лв.
 • луничка / луна 9580646

  (0)

  59,00 лв.
  луничка / луна 9580646 луничка / луна 9580646 Ел. мощност 1 х 13 W Размери Ф8.4см x 7.8см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  59,00 лв.
 • луничка / луна 9580645

  (0)

  59,00 лв.
  луничка / луна 9580645 луничка / луна 9580645 Ел. мощност 1 х 13 W Размери Ф8.4см x 7.8см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  59,00 лв.
 • луничка / луна 9580644

  (0)

  54,00 лв.
  луничка / луна 9580644 луничка / луна 9580644 Ел. мощност 1 х 13 W Размери Ф8.5см x 7.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  54,00 лв.
 • луничка / луна 9580642

  (0)

  59,00 лв.
  луничка / луна 9580642 луничка / луна 9580642 Ел. мощност 1 х 13 W Размери Ф8.4см x 7.8см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  59,00 лв.
 • луничка / луна 9580641

  (0)

  59,00 лв.
  луничка / луна 9580641 луничка / луна 9580641 Ел. мощност 1 х 13 W Размери Ф8.4см x 7.8см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  59,00 лв.
 • луничка / луна 9580640

  (0)

  54,00 лв.
  луничка / луна 9580640 луничка / луна 9580640 Ел. мощност 1 х 13 W Размери Ф8.5см x 7.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  54,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5