Лед осветление и лед лампи

Лед осветление и лед лампи

Навлизането на лед осветлението в бита напоследък е повсеместно. То устойчиво се настанява във всеки дом, градина, сграда и офис, като основната причина е в това, че led осветителните тела са издръжливи и енергоспестяващи, за разлика от обикновените крушки.

Освен това обаче има огромно разнообразие на осветителни тела с вградени лед светлоизточници, което също определя по-широкото им приложение в ежедневието. В България все повече домове и офис помещения премахват старите крушки и още по-отживелите луминисцентни лампи и слагат LED осветление. Интересно е, че този вид лампа може да се използва за всякакви типове помещения и да остане функционална.

Съществуват дори решения за осветяване с led лампа, която се поставя на фасунга и служи като LED светлоизточник. LED лампите са приложими в случаите, в които осветителното тяло не е с вградени светодиодни (LED) източници.

В нашите магазини в София, Пловдив и Варна ще намерите изключителен избор на висококачествено лед осветление с европейски произход, както с вградени светодиоди, така и с led лампи, поставящи се на фасунга. Наличностите, поддържани в складовете ни в страната, позволяват успешно посрещане на всички изисквания на клиентите и своевременна доставка в цяла България.

Продукцията, която ще намерите при нас е със 100% гарантирано европейско качество. Наши европейски партньори са компании с утвърдена репутация от Германия, Италия, Испания, Австрия, Полша и др. Ако ви е необходима повече информация, то ще откриете такава на страницата ни Производители, която сме добавили за ваша информация.

Предимства на лед осветлението

Основните предимства на LED осветлението са:

 • дълъг живот - всяко лед осветление издържа над 30 пъти повече от обикновената лампа, т.е. до - 50 000 часа (теоретично погледнато, ако една лед крушка свети по 4 часа на ден, ще продължи да свети и след 34 години);
 • голяма икономия на енергия - съвременното лед осветление икономисва 70%-90% от енергията, нужна да захрани обикновена лампа;
 • не нагрява - лед осветлението е по-безопасно (без риск от пожари) и с повече приложения, защото е не вдига висока температура. Това означава, че когато докоснете лампата, тя е топла, но не гореща;
 • няма вредни вещества - предлаганото на пазара LED осветление се изработва от полупроводници и не замърсява околната среда;
 • избор на цвят и яркост - имаме цветно лед осветление, което може да променя цвета и яркостта на светлината. Предлага се освен в бяло, също и в червено, зелено, синьо и кехлибарено и в комбинация между тях може да се получат хиляди нюанси;
 • не издава звуци - лед осветлението е напълно безшумно, за разлика от луминесцентните лампи, например, чиито крушки издават шум с леко жужене;
 • източникът на светлина е миниатюрен - благодарение на това може да се конфигурира в красиви и стилни форми.

Както сами забелязвате новите led осветителни тела имат немалко преимущества, които накланят везните в тяхна полза. В секундата, в която клиенти получат достатъчно информация, като тази по-горе, за това колко ползи има от тези осветителни тела, веднага вземат решението да се обзаведат именно с такива.

Лед осветлението в дома

Много от нашите клиенти търсят продукти, с които да обзаведат стаите на домовете си, които тепърва изграждат. Рядко ние сме първият магазин, който посещават, но най-често сме последният, защото при нас намират почи всички продукти, които ги устройват. Това е изключително доказателство, че само нашите продукти, онлайн и във физическите магазини, задоволяват напълно изискванията им.

Трябва да признаем обаче, че никак не е лесно да подберем всеки наш продукт, нито пък да постигнем такива цени, че те да са конкурентни на пазара. Отделяме време и избираме само и единствено онзи тип осветителни тела, които със сигурност няма да разочароват нашите клиенти. Ние сме наясно, че всеки човек, който за първи път обзавежда дома си, иска да има най-доброто качество, заради това и се радваме, че можем да спазваме тази политика на внимание към потребителите ни.

Освен за вътрешно осветление, една led лампа, може да служи изключително добре и за външно приложение. Също е възможно да срещнете такъв тип лампа и в офис сградите и в тези, предназначени за обществено ползване.

Видове led осветление и led лампи

Можете да срещнете най-различни видове продукти с led крушки или просто осветителни тела с вградени светодиоди. Тенденцията за вграждане на LED светлоизточниците в лампите ще продължи да се задълбочава и има съвсем реална възможност до 10 години да бъде преобладаващото тип осветление.

Лед осветителните тела могат да бъдат във вид на полилей, лампион, плафон, пендел, настолни и нощни лампи, спот лампи, лунички, външни фенери и други. Led осветлението е подходящо за хол, всекидневна, трапезария, кухня, спалня, коридор, антре, баня, а така също и като градинско и фасадно осветление, но то се различава по тип, независимо че устройството на led лампите, принципно е едно и също. Някои например имат много по-голяма защита, за да можете да ги сложите навън. Със сигурност една такава led лампа се използва дълго време.

Монтиране на led лампи

Важно е да се отбележи, че монтирането на осветителните тела с вградени светодиоди, с led лампи и лед светлоизточници, може да се извърши на стена, на таван и въобще навсякъде, където е удобно и необходимо. В повечето случаи се търси ефективно led осветление за таван с лед плафони и лед полилеи или скрито осветление с led лунички и led ленти.

Трудността на избора между лед осветление с вградени светодиоди или с led лампи на фасунга не е малка, но във всеки наш магазин, физически и онлайн, ще Ви посрещне добре обучен и подготвен персонал, който ще ви помогне да направите най-правилния за Вас избор. Ако имате въпроси можете да се свържете с нас, за да Ви насочим. По-долу ще Ви разкажем за различните видове led осветление спрямо яркостта на led лампите, спрямо външния им вид и цветовете.

Яркост

Трябва да се откажете от погрешното схващане, че мощността (W) и яркостта са едно и също. Докато за крушките с нажежаема жичка мощността и яркостта са в пряка зависимост, това не е вярно за LED продуктите и тъй като светодиодите консумират много по-малко енергия (ватове), е невъзможно да се сравни яркостта на крушка с нажежаема жичка и яркостта, която имат LED крушките въз основа на мощността им.

Лумени

Единственият фактор, на който трябва да обърнете внимание, когато търсите интензитет на LED светлината, е броят лумени. Лумен е мерната единица за светлинен поток и ни казва колко светлина излъчва даден тип осветително тяло. Например, типична крушка с нажежаема жичка от 60 W излъчва приблизително 800 лумена. Със сигурност на ден попадате поне на няколко подобни лампи, сложени в различни помещения и те са абсолютно достатъчни, за да имате прилична видимост.

Цветна температура

Цветът но светлината или корелираната цветна температура (CCT) на светлината се измерва в келвини (K). Когато искаме да знаем дали дадена лампа или крушка създава по-топла или по-студена светлина, трябва да потърсим числото написано пред Келвините. Колкото по-ниско е числото, толкова по-топла ще бъде светлината. Колкото по-голямо е числото, толкова по-хладна и синя ще изглежда светлината.

Типичната крушка с нажежаема жичка има цветна температура между 2500K и 2800K. Слънцето по обяд в ясен ден произвежда светлина от приблизително 5500K. Хората често се оплакват от вида на хладната, стерилна светлина на CFL крушките (луминесценти) в сравнение с крушките с нажежаема жичка. Проблемът тук е, че те са избрали висок келвин, студена цветна температура вместо по-топла цветна температура. Продажните цени на крушките в повечето пъти не се различават спрямо келвините, които излъчват. Ако знаете какво да търсите по време на пазаруване, ще успеете да добавите във вашата количка, точно онзи тип led лампа, който най-много ще ви устройва. За да не допускате грешки, следващият път обърнете специално внимание какво пише на етикетите или в информацията на страницата на избраната лампа.

Точност на предаване на цветовете

Случвало ли ви се е да отидете в магазин и да си помислите, че сте далтонист, защото не можете да разберете дали дрехата, която гледате, е тъмнозелена или синя? Най-вероятно сте имали лошо цветопредаване от поставената лампа в този магазин или най-просто казано, светлината е била лоша. Източниците на светлина се различават по способността си да показват цветовете на обектите „правилно“. И под правилно имаме предвид в сравнение с естествен източник на светлина като слънцето. Цветопредаването се изразява като индекс на цветопредаване или съкратено CRI. Скалата варира от 0 до 100. Стойност над 80 при текущата LED технология се счита за добър CRI и ще бъде достатъчна за повечето случаи.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • аплик 10637 ORBIT WHITE II KINKIET B

  (0)

  89,00 лв.
  аплик 10637 ORBIT WHITE II KINKIET B аплик 10637 ORBIT WHITE II KINKIET B Ел. мощност 2 х 12 W Размери 52см x 32.5см x 8см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  89,00 лв.
 • аплик, външна лампа 8352 IP65 Dark Grey 1xE27 (No Incl.)

  (0)

  89,00 лв.
  аплик, външна лампа 8352 IP65 Dark Grey 1xE27 (No Incl.) аплик, външна лампа 8352 IP65 Dark Grey 1xE27 (No Incl.) Ел. мощност 1 х 20 W Размери 25см x 11см x 11см Производител Mantra, Испания

  (0)

  89,00 лв.
 • полилей 01-2716

  (0)

  211,00 лв.
  полилей 01-2716 полилей 01-2716 Ел. мощност 3 х 28 W Размери Ф50см x 35см x 100см Производител Redo, Румъния

  (0)

  211,00 лв.
 • полилей 01-2715

  (0)

  223,00 лв.
  полилей 01-2715 полилей 01-2715 Ел. мощност 3 х 28 W Размери Ф50см x 35см x 100см Производител Redo, Румъния

  (0)

  223,00 лв.
 • плафон, аплик ^10041 TAHOE II IP44 CHROM SENSOR

  (0)

  71,00 лв.
  плафон, аплик ^10041 TAHOE II IP44 CHROM SENSOR плафон, аплик ^10041 TAHOE II IP44 CHROM SENSOR Ел. мощност 2 х 15 W Размери 25см x 25см x 6.5см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  71,00 лв.
 • пендел 10453 LASER 490 GOLD

  (0)

  48,00 лв.
  пендел 10453 LASER 490 GOLD пендел 10453 LASER 490 GOLD Ел. мощност 1 х 10 W Размери Ф2.5см x 49см x 130см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  48,00 лв.
 • аплик 01-2778

  (0)

  285,00 лв.
  аплик 01-2778 аплик 01-2778 Ел. мощност 1 х 10 W Размери 28.5см x 18см x 26.5см Производител Redo, Румъния

  (0)

  285,00 лв.
 • пендел 9624074

  (0)

  101,00 лв.
  пендел 9624074 пендел 9624074 Ел. мощност 1 х 5 W Размери Ф18.5см x 17.2см x 120см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  101,00 лв.
 • пендел 9624076

  (0)

  106,00 лв.
  пендел 9624076 пендел 9624076 Ел. мощност 1 х 5 W Размери Ф18.5см x 17.2см x 120см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  106,00 лв.
 • аплик, външна лампа 7052 CORTEN WALL LAMP OUTDOOR E27 1 LIGHT IP65

  (0)

  86,00 лв.
  аплик, външна лампа 7052 CORTEN WALL LAMP OUTDOOR E27 1 LIGHT IP65 аплик, външна лампа 7052 CORTEN WALL LAMP OUTDOOR E27 1 LIGHT IP65 Ел. мощност 1 х 20 W Размери 25см x 11см x 11см Производител Mantra, Испания

  (0)

  86,00 лв.
 • аплик @MOD059WL-05G

  (0)

  421,00 лв.
  аплик @MOD059WL-05G аплик @MOD059WL-05G Ел. мощност 5 х 28 W Размери 16см x 75см x 22см Производител Orion, Германия

  (0)

  421,00 лв.
 • външна лампа 90169

  (0)

  285,00 лв.
  външна лампа 90169 външна лампа 90169 Ел. мощност 1 х 23 W Размери Ф56см x 28см Производител Redo, Румъния

  (0)

  285,00 лв.
 • външна лампа 90167

  (0)

  158,00 лв.
  външна лампа 90167 външна лампа 90167 Ел. мощност 1 х 23 W Размери Ф38см x 18см Производител Redo, Румъния

  (0)

  158,00 лв.
 • плафон MOONLIGHT PL8 CROMO

  (0)

  792,00 лв.
  плафон MOONLIGHT PL8 CROMO плафон MOONLIGHT PL8 CROMO Ел. мощност 8 х 3 W Размери Ф40см x 36см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  792,00 лв.
 • аплик HILTON AP1 BIANCO

  (0)

  184,00 лв.
  аплик HILTON AP1 BIANCO аплик HILTON AP1 BIANCO Ел. мощност 1 x 3 W Размери 22см x 18см x 26см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  184,00 лв.
 • аплик, външна лампа AL 11-1196 weiss (1xE27)

  (0)

  112,00 лв.
  аплик, външна лампа AL 11-1196 weiss (1xE27) аплик, външна лампа AL 11-1196 weiss (1xE27) Ел. мощност 1 х 15 W Размери 18см x 19.5см x 12см Производител Orion, Австрия

  (0)

  112,00 лв.
 • лампион / правостояща лампа 7605184

  (0)

  253,00 лв.
  лампион / правостояща лампа 7605184 лампион / правостояща лампа 7605184 Ел. мощност 1 х 12 W Размери Ф45см x 24см x 155см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  253,00 лв.
 • аплик, спот лампа NEWTON AP1 NERO

  (0)

  146,00 лв.
  аплик, спот лампа NEWTON AP1 NERO аплик, спот лампа NEWTON AP1 NERO Ел. мощност 1 х 60 W Размери 44см x 14см x 23см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  146,00 лв.
 • аплик, външна лампа AL 11-1158 Edelstahl (LED4W/470lm/3000K)

  (0)

  314,00 лв.
  аплик, външна лампа AL 11-1158 Edelstahl (LED4W/470lm/3000K) аплик, външна лампа AL 11-1158 Edelstahl (LED4W/470lm/3000K) Ел. мощност 1 х 4 W Размери 25см x 8см x 11см Производител Orion, Австрия

  (0)

  314,00 лв.
 • плафон @CALYPSO PL8

  (0)

  1 255,00 лв.
  плафон @CALYPSO PL8 плафон @CALYPSO PL8 Ел. мощност 8 х 3 W Размери Ф50см x 22см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 255,00 лв.
 • полилей ORION SP8

  (0)

  1 416,00 лв.
  полилей ORION SP8 полилей ORION SP8 Ел. мощност 8 х 40 W Размери Ф50см x 28см x 243см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 416,00 лв.
 • плафон @ORION PL3

  (0)

  370,00 лв.
  плафон @ORION PL3 плафон @ORION PL3 Ел. мощност 3 х 3 W Размери Ф30см x 12.5см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  370,00 лв.
 • аплик, спот лампа @FLEX AP1 NICKEL

  (0)

  87,00 лв.
  аплик, спот лампа @FLEX AP1 NICKEL аплик, спот лампа @FLEX AP1 NICKEL Ел. мощност 1 х 10 W Размери 28см x 8см x 40см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  87,00 лв.
 • луничка / луна 9570008

  (0)

  132,00 лв.
  луничка / луна 9570008 луничка / луна 9570008 Ел. мощност 1 х 15 W Размери Ф8.5см x 9.8см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  132,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5