Лед осветление и лед лампи

Лед осветление и лед лампи

Навлизането на лед осветлението в бита напоследък е повсеместно. То устойчиво се настанява във всеки дом, градина, сграда и офис, като основната причина е в това, че led осветителните тела са издръжливи и енергоспестяващи, за разлика от обикновените крушки.

Освен това обаче има огромно разнообразие на осветителни тела с вградени лед светлоизточници, което също определя по-широкото им приложение в ежедневието. В България все повече домове и офис помещения премахват старите крушки и още по-отживелите луминисцентни лампи и слагат LED осветление. Интересно е, че този вид лампа може да се използва за всякакви типове помещения и да остане функционална.

Съществуват дори решения за осветяване с led лампа, която се поставя на фасунга и служи като LED светлоизточник. LED лампите са приложими в случаите, в които осветителното тяло не е с вградени светодиодни (LED) източници.

В нашите магазини в София, Пловдив и Варна ще намерите изключителен избор на висококачествено лед осветление с европейски произход, както с вградени светодиоди, така и с led лампи, поставящи се на фасунга. Наличностите, поддържани в складовете ни в страната, позволяват успешно посрещане на всички изисквания на клиентите и своевременна доставка в цяла България.

Продукцията, която ще намерите при нас е със 100% гарантирано европейско качество. Наши европейски партньори са компании с утвърдена репутация от Германия, Италия, Испания, Австрия, Полша и др. Ако ви е необходима повече информация, то ще откриете такава на страницата ни Производители, която сме добавили за ваша информация.

Предимства на лед осветлението

Основните предимства на LED осветлението са:

 • дълъг живот - всяко лед осветление издържа над 30 пъти повече от обикновената лампа, т.е. до - 50 000 часа (теоретично погледнато, ако една лед крушка свети по 4 часа на ден, ще продължи да свети и след 34 години);
 • голяма икономия на енергия - съвременното лед осветление икономисва 70%-90% от енергията, нужна да захрани обикновена лампа;
 • не нагрява - лед осветлението е по-безопасно (без риск от пожари) и с повече приложения, защото е не вдига висока температура. Това означава, че когато докоснете лампата, тя е топла, но не гореща;
 • няма вредни вещества - предлаганото на пазара LED осветление се изработва от полупроводници и не замърсява околната среда;
 • избор на цвят и яркост - имаме цветно лед осветление, което може да променя цвета и яркостта на светлината. Предлага се освен в бяло, също и в червено, зелено, синьо и кехлибарено и в комбинация между тях може да се получат хиляди нюанси;
 • не издава звуци - лед осветлението е напълно безшумно, за разлика от луминесцентните лампи, например, чиито крушки издават шум с леко жужене;
 • източникът на светлина е миниатюрен - благодарение на това може да се конфигурира в красиви и стилни форми.

Както сами забелязвате новите led осветителни тела имат немалко преимущества, които накланят везните в тяхна полза. В секундата, в която клиенти получат достатъчно информация, като тази по-горе, за това колко ползи има от тези осветителни тела, веднага вземат решението да се обзаведат именно с такива.

Лед осветлението в дома

Много от нашите клиенти търсят продукти, с които да обзаведат стаите на домовете си, които тепърва изграждат. Рядко ние сме първият магазин, който посещават, но най-често сме последният, защото при нас намират почи всички продукти, които ги устройват. Това е изключително доказателство, че само нашите продукти, онлайн и във физическите магазини, задоволяват напълно изискванията им.

Трябва да признаем обаче, че никак не е лесно да подберем всеки наш продукт, нито пък да постигнем такива цени, че те да са конкурентни на пазара. Отделяме време и избираме само и единствено онзи тип осветителни тела, които със сигурност няма да разочароват нашите клиенти. Ние сме наясно, че всеки човек, който за първи път обзавежда дома си, иска да има най-доброто качество, заради това и се радваме, че можем да спазваме тази политика на внимание към потребителите ни.

Освен за вътрешно осветление, една led лампа, може да служи изключително добре и за външно приложение. Също е възможно да срещнете такъв тип лампа и в офис сградите и в тези, предназначени за обществено ползване.

Видове led осветление и led лампи

Можете да срещнете най-различни видове продукти с led крушки или просто осветителни тела с вградени светодиоди. Тенденцията за вграждане на LED светлоизточниците в лампите ще продължи да се задълбочава и има съвсем реална възможност до 10 години да бъде преобладаващото тип осветление.

Лед осветителните тела могат да бъдат във вид на полилей, лампион, плафон, пендел, настолни и нощни лампи, спот лампи, лунички, външни фенери и други. Led осветлението е подходящо за хол, всекидневна, трапезария, кухня, спалня, коридор, антре, баня, а така също и като градинско и фасадно осветление, но то се различава по тип, независимо че устройството на led лампите, принципно е едно и също. Някои например имат много по-голяма защита, за да можете да ги сложите навън. Със сигурност една такава led лампа се използва дълго време.

Монтиране на led лампи

Важно е да се отбележи, че монтирането на осветителните тела с вградени светодиоди, с led лампи и лед светлоизточници, може да се извърши на стена, на таван и въобще навсякъде, където е удобно и необходимо. В повечето случаи се търси ефективно led осветление за таван с лед плафони и лед полилеи или скрито осветление с led лунички и led ленти.

Трудността на избора между лед осветление с вградени светодиоди или с led лампи на фасунга не е малка, но във всеки наш магазин, физически и онлайн, ще Ви посрещне добре обучен и подготвен персонал, който ще ви помогне да направите най-правилния за Вас избор. Ако имате въпроси можете да се свържете с нас, за да Ви насочим. По-долу ще Ви разкажем за различните видове led осветление спрямо яркостта на led лампите, спрямо външния им вид и цветовете.

Яркост

Трябва да се откажете от погрешното схващане, че мощността (W) и яркостта са едно и също. Докато за крушките с нажежаема жичка мощността и яркостта са в пряка зависимост, това не е вярно за LED продуктите и тъй като светодиодите консумират много по-малко енергия (ватове), е невъзможно да се сравни яркостта на крушка с нажежаема жичка и яркостта, която имат LED крушките въз основа на мощността им.

Лумени

Единственият фактор, на който трябва да обърнете внимание, когато търсите интензитет на LED светлината, е броят лумени. Лумен е мерната единица за светлинен поток и ни казва колко светлина излъчва даден тип осветително тяло. Например, типична крушка с нажежаема жичка от 60 W излъчва приблизително 800 лумена. Със сигурност на ден попадате поне на няколко подобни лампи, сложени в различни помещения и те са абсолютно достатъчни, за да имате прилична видимост.

Цветна температура

Цветът но светлината или корелираната цветна температура (CCT) на светлината се измерва в келвини (K). Когато искаме да знаем дали дадена лампа или крушка създава по-топла или по-студена светлина, трябва да потърсим числото написано пред Келвините. Колкото по-ниско е числото, толкова по-топла ще бъде светлината. Колкото по-голямо е числото, толкова по-хладна и синя ще изглежда светлината.

Типичната крушка с нажежаема жичка има цветна температура между 2500K и 2800K. Слънцето по обяд в ясен ден произвежда светлина от приблизително 5500K. Хората често се оплакват от вида на хладната, стерилна светлина на CFL крушките (луминесценти) в сравнение с крушките с нажежаема жичка. Проблемът тук е, че те са избрали висок келвин, студена цветна температура вместо по-топла цветна температура. Продажните цени на крушките в повечето пъти не се различават спрямо келвините, които излъчват. Ако знаете какво да търсите по време на пазаруване, ще успеете да добавите във вашата количка, точно онзи тип led лампа, който най-много ще ви устройва. За да не допускате грешки, следващият път обърнете специално внимание какво пише на етикетите или в информацията на страницата на избраната лампа.

Точност на предаване на цветовете

Случвало ли ви се е да отидете в магазин и да си помислите, че сте далтонист, защото не можете да разберете дали дрехата, която гледате, е тъмнозелена или синя? Най-вероятно сте имали лошо цветопредаване от поставената лампа в този магазин или най-просто казано, светлината е била лоша. Източниците на светлина се различават по способността си да показват цветовете на обектите „правилно“. И под правилно имаме предвид в сравнение с естествен източник на светлина като слънцето. Цветопредаването се изразява като индекс на цветопредаване или съкратено CRI. Скалата варира от 0 до 100. Стойност над 80 при текущата LED технология се счита за добър CRI и ще бъде достатъчна за повечето случаи.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • плафон 481541 VERDI CEILING LAMP 4L. IVORY/GOLD

  (0)

  520,00 лв.
  плафон 481541 VERDI CEILING LAMP 4L. IVORY/GOLD плафон 481541 VERDI CEILING LAMP 4L. IVORY/GOLD Ел. мощност 4 х 4 W Размери Ф45см x 18см Производител Schuller, Испания

  (0)

  520,00 лв.
 • полилей ELISIR SP6 OTTONE

  (0)

  1 335,00 лв.
  полилей ELISIR SP6 OTTONE полилей ELISIR SP6 OTTONE Ел. мощност 6 х 3 W Размери 80см x 5.5см x 134.5см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 335,00 лв.
 • полилей @EVASIONE SP4

  (0)

  573,00 лв.
  полилей @EVASIONE SP4 полилей @EVASIONE SP4 Ел. мощност 4 х 3 W Размери Ф30см x 30см x 245см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  573,00 лв.
 • плафон KING PL9 ORO

  (0)

  1 557,00 лв.
  плафон KING PL9 ORO плафон KING PL9 ORO Ел. мощност 9 х 3 W Размери Ф53.5см x 19см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 557,00 лв.
 • плафон KING PL9 CROMO

  (0)

  1 557,00 лв.
  плафон KING PL9 CROMO плафон KING PL9 CROMO Ел. мощност 9 х 3 W Размери Ф53.5см x 19см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 557,00 лв.
 • плафон KING PL5 ORO

  (0)

  890,00 лв.
  плафон KING PL5 ORO плафон KING PL5 ORO Ел. мощност 5 х 3 W Размери Ф38см x 16см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  890,00 лв.
 • плафон KING PL5 CROMO

  (0)

  890,00 лв.
  плафон KING PL5 CROMO плафон KING PL5 CROMO Ел. мощност 5 х 3 W Размери Ф38см x 16см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  890,00 лв.
 • плафон, аплик KING PL3 ORO

  (0)

  516,00 лв.
  плафон, аплик KING PL3 ORO плафон, аплик KING PL3 ORO Ел. мощност 3 х 3 W Размери Ф25.5см x 16см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  516,00 лв.
 • плафон, аплик KING PL3 CROMO

  (0)

  516,00 лв.
  плафон, аплик KING PL3 CROMO плафон, аплик KING PL3 CROMO Ел. мощност 3 х 3 W Размери Ф25.5см x 16см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  516,00 лв.
 • плафон ^CAESAR PL6 ORO

  (0)

  1 896,00 лв.
  плафон ^CAESAR PL6 ORO плафон ^CAESAR PL6 ORO Ел. мощност 6 х 3 W Размери Ф51см x 30см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 896,00 лв.
 • плафон ^CAESAR PL6 CROMO

  (0)

  1 896,00 лв.
  плафон ^CAESAR PL6 CROMO плафон ^CAESAR PL6 CROMO Ел. мощност 6 х 3 W Размери Ф51см x 30см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 896,00 лв.
 • плафон ^CAESAR PL5 CROMO

  (0)

  1 533,00 лв.
  плафон ^CAESAR PL5 CROMO плафон ^CAESAR PL5 CROMO Ел. мощност 5 х 3 W Размери Ф41см x 30см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 533,00 лв.
 • полилей ROMA SP9

  (0)

  1 522,00 лв.
  полилей ROMA SP9 полилей ROMA SP9 Ел. мощност 9 х 3 W Размери Ф50см x 12.5см x 227.5см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 522,00 лв.
 • плафон ROMA PL4

  (0)

  632,00 лв.
  плафон ROMA PL4 плафон ROMA PL4 Ел. мощност 4 х 3 W Размери Ф30см x 13см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  632,00 лв.
 • аплик ROMA AP2

  (0)

  388,00 лв.
  аплик ROMA AP2 аплик ROMA AP2 Ел. мощност 2 x 3 W Размери 30см x 15см x 10см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  388,00 лв.
 • плафон ROMA PL9

  (0)

  1 311,00 лв.
  плафон ROMA PL9 плафон ROMA PL9 Ел. мощност 9 х 3 W Размери Ф50см x 13см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 311,00 лв.
 • плафон ROMA PL6

  (0)

  903,00 лв.
  плафон ROMA PL6 плафон ROMA PL6 Ел. мощност 6 х 3 W Размери Ф40см x 13см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  903,00 лв.
 • аплик PASHA AP3 CHROMO

  (0)

  493,00 лв.
  аплик PASHA AP3 CHROMO аплик PASHA AP3 CHROMO Ел. мощност 3 х 3 W Размери 25.5см x 11.5см x 12см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  493,00 лв.
 • полилей KING SP7 CROMO

  (0)

  1 568,00 лв.
  полилей KING SP7 CROMO полилей KING SP7 CROMO Ел. мощност 7 х 3 W Размери Ф46см x 15см x 120см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 568,00 лв.
 • плафон ^BIJOUX PL5

  (0)

  511,00 лв.
  плафон ^BIJOUX PL5 плафон ^BIJOUX PL5 Ел. мощност 5 х 3 W Размери Ф31см x 24см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  511,00 лв.
 • плафон @BIJOUX PL4

  (0)

  325,00 лв.
  плафон @BIJOUX PL4 плафон @BIJOUX PL4 Ел. мощност 4 х 3 W Размери Ф26см x 24см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  325,00 лв.
 • плафон @CALYPSO PL8

  (0)

  1 255,00 лв.
  плафон @CALYPSO PL8 плафон @CALYPSO PL8 Ел. мощност 8 х 3 W Размери Ф50см x 22см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 255,00 лв.
 • полилей ORION SP8

  (0)

  1 416,00 лв.
  полилей ORION SP8 полилей ORION SP8 Ел. мощност 8 х 40 W Размери Ф50см x 28см x 243см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 416,00 лв.
 • плафон @ORION PL5

  (0)

  658,00 лв.
  плафон @ORION PL5 плафон @ORION PL5 Ел. мощност 5 х 3 W Размери Ф40см x 15см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  658,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3