Плафони и осветителни тела за таван

Плафони и осветителни тела за таван

Лампите за таван и в частност, прибраните към тавана осветителни тела, наречени плафони или плафониери, намират своето ежедневно приложение във всяко едно помещение. Не са малко хората, които предпочитат да сложат на тавана едно голямо осветително тяло и то да бъде достатъчно, за да освети добре цялата стая.

Независимо от частта на дома, в която е поставена, лампата тип плафон, в повечето случаи е избор за основно осветление, покриващо голямо пространство в интериора. Със сигурност и вие имате у вас поне един плафон или ако нямате, то планирате да разгледате популярни модели и да се снабдите с такъв. Този тип осветителни тела са най-предпочитани за тавани, защото разпръскват добре светлината и в същото време съществуват прибрани модели, които не привличат толкова внимание, колкото един висящ полилей, например. Плафоните не привличат толкова внимание, като това е свързано предимно с устройството и дизайна им.

Както казахме, това са прибрани към тавана модели, които разпределят светлината равномерно и чрез дифузер я пречупват, за да стане по-мека. Освен това и продажната им цена никак не е висока. Някои плафони разполагат с украса върху чинията си или например, комбинация между матова и лъскава повърхност. Това придава повече атрактивност и ако сте решили да добавите такъв във вашата баня, то няма да сбъркате с това осветително тяло. Също така може да изберете и квадратен тип плафон, който може да послужи за лек акцент в дома като например мокрото помещение.

Колко плафона да поставите на тавана, които да ви осигуряват достатъчно светлина, зависи изцяло от това колко всъщност видимост ви е необходима. Ако сте се питали защо има еднакви по размер помещения, които се нуждаят от различна светлина и брой лампи, то е защото функционалността на помещението е различна. Освен това има места, които са с много големи прозорци и от там също влиза достатъчно светлина. Всички имаме обаче и такива стаи, чиито прозорци са доста по-малки и при тях е невъзможно да се справим с 1-2 броя лампи. В тези помещения, на тавана винаги има или една огромна силна лампа или няколко по-малки разпределящи светлината в различни посоки, с оглед на това, цялото помещение да може да е осветено.

Основна особеност на плафона, като лампа е, че предоставя удобен и лесен начин за осветяване на площите. Независимо от техния стил и визия, те чудесно се съчетават и допълват висящите осветителни тела и аплиците в голяма част от съвременните жилищни и офисни пространства. Заедно с тях, придават завършеност на осветлението във всяка спалня, всекидневна, хол, трапезария или кухня.

Плафоните са продукти, които имат едно основно предназначение, а именно постигането на уют и комфорт у дома. Разгледайте нашите предложения онлайн и изберете онези, които ви допадат като цена и стил. Не забравяйте да проверите и за подходящия цокъл на светлоизточниците, ако такъв е необходим.

Осветителни тела за таван и лампи за таван

Особено привлекателни с дизайна си, налагащи се напоследък осветителни тела за таван, са категорията LED лампи с вградени светодиодни източници. Този вид led осветителни тела включва главно лед плафони и по-рядко друг подвид - led осветление за таван, като скрито лед осветление, led лампи, а също така лед лунички за вграждане и други.

Осветлението на тавана може да бъде най-разнообразно спрямо функцията на стаята. За да се обзаведете с красиви осветителни тела и да допълните вече изградения ви интериорен дизайн, не е необходимо да харчите твърде голяма сума.

Тъй като плафоните могат да са направени от различни материали, можете да откриете продукти на най-различни цени. В нашия магазин внимателно сме подбрали всеки артикул, за да осигурим най-добро качество в комбинация с добра цена. Ние знаем, че да се обзаведе дом никак не е лесна задача, поради това и онлайн сме описали характеристиките на всяко осветително тяло, както и за каква стая е подходящо. Нещо повече, нашите осветителни тела са категоризирани по стаи, за да изберете бързо онези, които наистина ще ви свършат работа и ще ви допаднат като цвят, стил, дизайн и други характеристики. Защо да губите часове, когато е възможно да подберете няколко броя лампи съвсем бързо.

LED плафони/плафониери за таван

Ние предлагаме голямо разнообразие от различни видове лампи за таван, защото знаем колко е важно тази светлина, която идва отгоре до освети дома ви. Не всяка лампа е подходяща да бъде поставена на тавана и да разпръсква светлина надолу. На практика всяко осветително тяло може да бъде поставено там, но количеството светлина може да бъде недостатъчно или пък формата на лампата да не е подходяща за по-високи помещения.

Нашите плафони и плафониери освен с обикновени крушки, могат да бъдат и с LED крушки. Те са енергоспестяващи и в дългосрочен план ще ви спестят много разходи. Макар на първо време да платите малко по-висока цена за тях, те впоследствие ще ви излязат по-евтино. Това важи за всяко едно осветително тяло, което разполага с LED лампи. Този вид технология е иновативен и е най-предпочитаният в днешно време.

Led плафоните имат дълъг живот, което на практика означава, че можете да разчитате години наред на светлина от вашата лампа, дори и при интензивно натоварване. Това е от съществено значение, когато сте поставили дадена лампа на тавана и подмяната на крушката ѝ е трудна. Поради тази причина, винаги когато слагате високо плафони в стаята ви, опитайте се да изберете такива с LED светлина, за да не се налага често да сменяте крушките в плафона.

Така обичаните от всички led лампи имат и още едно много голямо предимство, което рядко се споменава. Те имат способността да издържат на често превключване, тоест няма проблем да влизате и излизате непрестанно в стаята и да включвате и изключвате плафона. Това е добре и за плафоните, които се контролират с фотоклетка във вашия дом или градина. Рядко с фотоклетки се обзавеждат помещения като спални и трапезарии, но често ще ги видите в коридора, на двора или пък на верандата. Както сами се досещате, всяко отделно помещение има необходимост от различен вид светлина.

LED осветление за таван

Верига магазини за осветителни тела Орион предлага богата колекция от плафони и осветителни тела за таван, която може да задоволи всякакви изисквания, свързани както с нивото на осветеност, така и по отношение на разнообразен стил и дизайн.

Големият избор на лампи за таван, който предлагаме в магазини ОРИОН, ще Ви даде възможност внимателно да подберете подходящите плафони, които да допринесат за уникалната визия на Вашия дом или офис.

Онлайн пазаруването изключително много улеснява набавянето на всяка една стока, включително на мебелите и осветителните тела. Ако вие не можете да изберете един от нашите модели, то може да се свържете с нас и да ни попитате за насоки, както за вида на телата, така и за кой тип стая са по-подходящи. Ние имаме специалисти, които ще ви насочат с какво да обзаведете вашата спалня, баня, вашата специална стая или място само за вас, магазин, цех и т.н. Те са обучени специалисти, които винаги ще ви дадат съвет и ще ви насочат за правилното място на всяко осветително тяло.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • плафон, аплик MOD321WL-01G1

  (0)

  153,00 лв.
  плафон, аплик MOD321WL-01G1 плафон, аплик MOD321WL-01G1 Ел. мощност 1 х 40 W Размери Ф15см x 18см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  153,00 лв.
 • плафон COSMOPOLITAN PL12 NERO OTTONE

  (0)

  1 639,00 лв.
  плафон COSMOPOLITAN PL12 NERO OTTONE плафон COSMOPOLITAN PL12 NERO OTTONE Ел. мощност 12 х 3 W Размери Ф145см x 53.5см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 639,00 лв.
 • плафон BIRDS PL5

  (0)

  652,00 лв.
  плафон BIRDS PL5 плафон BIRDS PL5 Ел. мощност 5 х 3 W Размери 115см x 20см x 50см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  652,00 лв.
 • плафон 8050 VISTA CH III CG

  (0)

  119,00 лв.
  плафон 8050 VISTA CH III CG плафон 8050 VISTA CH III CG Ел. мощност 3 х 25 W Размери 35см x Ф15см x 18см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  119,00 лв.
 • плафон 8356 STALACTITE WHITE XIII painted steel

  (0)

  299,00 лв.
  плафон 8356 STALACTITE WHITE XIII painted steel плафон 8356 STALACTITE WHITE XIII painted steel Ел. мощност 13 x 10 W Размери 28см x Ф34см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  299,00 лв.
 • плафон MAGNOLIA PL7

  (0)

  1 453,00 лв.
  плафон MAGNOLIA PL7 плафон MAGNOLIA PL7 Ел. мощност 7 х 3 W Размери Ф45см x 26см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 453,00 лв.
 • плафон 9054 STALACTITE XIII

  (0)

  435,00 лв.
  плафон 9054 STALACTITE XIII плафон 9054 STALACTITE XIII Ел. мощност 13 х 10 W Размери Ф34см x 25.5см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  435,00 лв.
 • плафон @1809 CHROME 5 x max. 33W G9 ECO (OSRAM)

  (0)

  Нормална цена: 273,00 лв.

  Промоционална цена: 218,40 лв.

  плафон @1809 CHROME 5 x max. 33W G9 ECO (OSRAM) плафон @1809 CHROME 5 x max. 33W G9 ECO (OSRAM) Ел. мощност 5 х 33 W Размери 38см x 38см x 10см Производител Mantra, Испания

  (0)

  273,00 лв.

  218,40 лв.

 • плафон MOONLIGHT PL8 CROMO

  (0)

  792,00 лв.
  плафон MOONLIGHT PL8 CROMO плафон MOONLIGHT PL8 CROMO Ел. мощност 8 х 3 W Размери Ф40см x 36см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  792,00 лв.
 • плафон MOONLIGHT PL15 CROMO

  (0)

  2 048,00 лв.
  плафон MOONLIGHT PL15 CROMO плафон MOONLIGHT PL15 CROMO Ел. мощност 15 х 3 W Размери Ф80см x 36см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  2 048,00 лв.
 • плафон MOONLIGHT PL12 CROMO

  (0)

  1 416,00 лв.
  плафон MOONLIGHT PL12 CROMO плафон MOONLIGHT PL12 CROMO Ел. мощност 12 х 3 W Размери Ф60см x 36см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 416,00 лв.
 • плафон KING PL9 ORO

  (0)

  1 557,00 лв.
  плафон KING PL9 ORO плафон KING PL9 ORO Ел. мощност 9 х 3 W Размери Ф53.5см x 19см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 557,00 лв.
 • плафон KING PL9 CROMO

  (0)

  1 557,00 лв.
  плафон KING PL9 CROMO плафон KING PL9 CROMO Ел. мощност 9 х 3 W Размери Ф53.5см x 19см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 557,00 лв.
 • плафон KING PL5 ORO

  (0)

  890,00 лв.
  плафон KING PL5 ORO плафон KING PL5 ORO Ел. мощност 5 х 3 W Размери Ф38см x 16см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  890,00 лв.
 • плафон KING PL5 CROMO

  (0)

  890,00 лв.
  плафон KING PL5 CROMO плафон KING PL5 CROMO Ел. мощност 5 х 3 W Размери Ф38см x 16см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  890,00 лв.
 • плафон, аплик KING PL3 ORO

  (0)

  516,00 лв.
  плафон, аплик KING PL3 ORO плафон, аплик KING PL3 ORO Ел. мощност 3 х 3 W Размери Ф25.5см x 16см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  516,00 лв.
 • плафон, аплик KING PL3 CROMO

  (0)

  516,00 лв.
  плафон, аплик KING PL3 CROMO плафон, аплик KING PL3 CROMO Ел. мощност 3 х 3 W Размери Ф25.5см x 16см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  516,00 лв.
 • плафон ADMIRAL PL6 CROMO

  (0)

  1 172,00 лв.
  плафон ADMIRAL PL6 CROMO плафон ADMIRAL PL6 CROMO Ел. мощност 6 х 3 W Размери 39см x 39см x 14.5см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 172,00 лв.
 • плафон, аплик @ADMIRAL AP1 ORO

  (0)

  274,00 лв.
  плафон, аплик @ADMIRAL AP1 ORO плафон, аплик @ADMIRAL AP1 ORO Ел. мощност 1 х 3 W Размери 14см x 14см x 14.5см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  274,00 лв.
 • плафон, аплик @0812 chrome 1x40W G9

  (0)

  66,00 лв.
  плафон, аплик @0812 chrome 1x40W G9 плафон, аплик @0812 chrome 1x40W G9 Ел. мощност 1 х 33 W Размери Ф10см x 10см Производител Mantra, Испания

  (0)

  66,00 лв.
 • плафон @18741013 (MX93705-1A)

  (0)

  Нормална цена: 101,00 лв.

  Промоционална цена: 80,80 лв.

  плафон @18741013 (MX93705-1A) плафон @18741013 (MX93705-1A) Ел. мощност 1 х 20 W Размери 20см x 10см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  101,00 лв.

  80,80 лв.

 • плафон MOD620CL-16B

  (0)

  844,00 лв.
  плафон MOD620CL-16B плафон MOD620CL-16B Ел. мощност 16 х 25 W Размери Ф83см x 37см x 8.3см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  844,00 лв.
 • плафон MOD545PL-20G

  (0)

  976,00 лв.
  плафон MOD545PL-20G плафон MOD545PL-20G Ел. мощност 20 х 28 W Размери Ф75см x 25см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  976,00 лв.
 • плафон MOD545PL-12G

  (0)

  623,00 лв.
  плафон MOD545PL-12G плафон MOD545PL-12G Ел. мощност 12 х 28 W Размери Ф60см x 20см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  623,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5