Полилеи и висящи лампи

Полилеи и висящи лампи

Колекцията от предлаганите в магазини ОРИОН висящи лампи и полилеи предоставя изключителен избор и разнообразие от осветление. По този начин постигането на стил и уют се превръща в приятно преживяване при обзавеждането на вашия дом. Разгледайте нашите предложения и изберете онези полилеи, които най-добре отговарят на интериорния ви дизайн и за които няма да чакате твърде дълго доставка.

По-долу ще ви разкажем за всеки вид осветителни тела и лампи, които ще откриете при нас. В нашия онлайн магазин ще намерите уникални продукти за осветлението на вашия дом, така че разгледайте подробно всички наши категории и сортирайте продуктите, допадащи ви най-много, с помощта на добавените филтри. Възможно е да се разграничат всички различни продукти, докато попаднете на тези, които отговарят най-пълно на изискванията Ви като цена, материал, дизайн и не на последно място време за доставка.

Висящи осветителни тела

В магазини за осветителни тела Орион ще намерите огромен избор от полилеи. В това число:

 • полилеи за хол;
 • полилеи за спалня;
 • полилеи за кухня;
 • детски полилеи;
 • полилеи за коридор;
 • лед полилеи и др.

Колекцията от висящи лампи и полилеи включва още и кристални полилеи, както и така модерните напоследък led полилеи за хол. Led лампите са прекрасно решение за дома и могат да бъдат с всякакви размери и да излъчват светлина в богата гама от цветове. Изключително предпочитани са в хола, където обикновено има повече пространство и тавана на даденото помещение може да е в нестандартна форма. При нас ще откриете led полилеи за хол във различни размери и стилове. Не са малко и led предложенията, при които осветлението се слага в окачения таван, без значение в каква форма е осветителното тяло.

Други видове полилеи

В случай, че led лампите не са вашия тип осветление, то разгледайте и другите наши видове осветителни тела. Сигурни сме, че ще откриете подходящия тип за вашия хол или дневна. Всяко наше осветително тяло ще ви предостави светлината, от която се нуждаете, в комбинация със стилен дизайн. Освен всичко друго ще ви ги изпратим и с бърза доставка.

Къде е подходящо да сложим полилеите?

Много хора избират да сложат полилей в кухнята или трапезарията. Също така, те се поставят на голяма височина и могат да бъдат най-различни като стил и материал. Най-често, обаче, полилеите се слагат в представителните помещения като хола и всекидневната, като спалнята също не изостава назад в предпочитанията.

Освен в стаите, не е рядкост да се постави полилей и в коридора. Това е нещо, което се среща във все повече и повече домове. Причината е, че коридорът е място, където се посрещат гостите и често предоставя първото впечатление за вашия интериорен дизайн. Още с влизането им те ще се впечатлят, ако забележат красив полилей, добре разпръскващ светлина във всички краища на коридора. В нашия онлайн магазин ще откриете голям брой полилеи, съобразени с модерните стилове днес. Всички стоки са с гаранция, което на практика означава, че можете да обзаведете вашето помещение и да сте спокойни, че полилеите са качествени и ще ви служат дълго време.

Нашите полилеи може да намерят място и в детската стая. Те са прекрасни допълнения към светлите и шарени детски спални, като в същото време предоставят и достатъчна светлина за учене и игри. Една детска стая задължително трябва да притежава свеж дизайн и винаги да стимулира детето за игра.

Полилеи със стил и излъчване

Внимателно подбраните от нас осветителни тела от вида полилей, представят различните модни, съвременни тенденции в осветлението. Няма значение дали ще изберете един брой осветително тяло или серия от осветителни тела, винаги трябва да обърнете внимание на стила и дизайна. Ако искате да постигнете модерна визия във вашия интериор е необходимо да сложите подходящ тип осветление и лампи.

Високото качество и европейски произход на нашите полилеи ще ви гарантират нужното спокойствие и увереност, че сте направили правилния избор по време на пазаруването ви. Нашите компетентни консултанти могат да ви помогнат в избора на осветителни тела и да ви насочат към изключителното разнообразие от полилеи, селектирани само от утвърдени фирми, производители на различни категории висящо осветление. Можете да разгледате и категорията с полилеи за детска стая за момче или момиче, където ще откриете весели и забавни колекции от полилеи, лампи и др.

История на полилея

Дизайнът на полилеите се е влияел от стиловите течения в целия свят. Това включва френския барок, стила рококо, неокласицизма, английския технологичен стил, грузинския, английското регентство и други. Нашите най-любими видове и днес, са тези, които наподобяват венецианския стил. При тях се слагат крушки, които сочат нагоре. Домът е осветен от светлина, която стига до тавана и се връща надолу. Цялото тяло на полилея има студен цвят, обикновено в сребърно сиво или пък различни нюанси на бялото и златното. Всеки, който е стъпвал в стая с венециански полилей, може да потвърди колко красив е този полилей.

Френският барок и григорианските полилеи са издържали изпитанието на времето и също може да се срещнат и днес. Никога преди не е имало по-широка гама и повече различни видове, от които да можете да си изберете като цвят, вид, светлоизточник и материал. Разгледайте нашите различни предложения и сами ще се убедите в многообразието на видовете им.

Полилеите през 20 век

Полилеят изпадна обаче в немилост в дизайнерските кръгове около края на двадесети век, поради факта, че се е смятало, че е в противоречие с предпочитанията на дизайнерите за модерен минималистичен интериор. И все пак през последните няколко десетилетия се наблюдава завръщането му в интериора на дома. В днешните модерни домове традиционните полилеи се поставят и в семпли съвременни интерори, съпоставяйки по удивителен начин старото и новото.

Колкото на по-голяма височина се окачи избраният голям полилей, толкова по-красиво ще разпръсква светлината. При някои по-малки модели обаче не е възможно да се поставят на високо в стаята и трябва да бъдат спуснати по-ниско. За създаване на перфектната обстановка е необходимо да се съобразите с височината на стаята и с големината ѝ. В миналото стаите с полилеи биха могли да се опишат като високи тунели с по 4-5 метра високи тавани. Трябвало е осветителните тела да са изключително качествени и да са със силни крушки, за да успеят да осветят всички части на стаята.

Постепенно строителството се е изменило и започнали да се правят жилищни помещения с по-ниски тавани и необходимостта от голям полилей вече била по-скоро модна прищявка. Тогава се появили и по-малките модели полилеи.

В средата на XX век се появяват и стиловете Арт Нуво и Тифани. През последните десетилетия обаче, съвременните дизайнери възприемат с ентусиазъм полилея и създават новаторски дизайни, напълно несвързани с предишни стилове. На база на това се постига и толкова голямо разнообразие от полилеи на различна цена. Можете да откриете модели във всеки цвят и на всякаква цена.

Полилеите в наши дни

Сега се използва многообразие от нетрадиционни материали, съчетани с иновации в осветителната технология, като светодиоди и оптични влакна. Те значително разширяват концепцията за полилея и ако сравните един полилей, изработен със сегашната технология, с друг, изработен преди 40 години, ще откриете огромни разлики. Този, който е в стил ретро може да изглежда почти същия като стария, но устройството му ще е абсолютно различно. Естествено те се различават и по цена. В нашия магазин предлагаме последни модели технологично иновирани полилеи, които ще задоволят всички съвременни изисквания и като цена и като нови технологии. Ако се питате какви видове може да откриете, то разгледайте предложенията ни по-долу.

Голямо разнообразие от полилеи

Верига магазини за осветителни тела Орион разполага с огромно разнообразие от висящи осветителни тела и полилеи, които ще удовлетворят и най-изискания вкус. Предлагаме и крушки и допълнителни аксесоари към тях, необходими за монтажа на осветителните тела.

Посетете нашите магазини в София, Пловдив и Варна или купете лесно и удобно онлайн от нашия сайт без да излизате от вкъщи.

Полилеите са онези осветителни тела, без които не можем

Всички искаме да имаме красиво обзаведен дом, без да платим твърде висока цена за това. Един полилей в днешно време е напълно възможно да е изработен от евтини материали и продажната му цена да е ниска, но животът му да е твърде кратък. Винаги когато попаднете на нелогично ниска цена, потърсете причината. Напълно вероятно е дадената цена на избраният полилей да е ниска, но типа доставка да е много висока и това да оформя крайна висока цена. Както сами се досещате, това може да подведе както вас, така и много други хора, забелязали първо цената на продукта.

Трябва да внимавате и за броя и вида на подходящите крушки към осветителното тяло. Този полилей, който е с много крушки ще изисква да имате резервни през цялото време. От друга страна LED осветлението е много по-енергоспестяващо и излиза по-евтино в дългосрочен план.

Прочети повече
 • полилей NODI SP15 CROMO

  (0)

  1 872,00 лв.
  полилей NODI SP15 CROMO полилей NODI SP15 CROMO Ел. мощност 15 х 40 W Размери Ф105см x 62см x 277см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 872,00 лв.
 • полилей 9345689

  (0)

  446,00 лв.
  полилей 9345689 полилей 9345689 Ел. мощност 1 x 48 W Размери Ф58см x 150см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  446,00 лв.
 • полилей 9345688

  (0)

  454,00 лв.
  полилей 9345688 полилей 9345688 Ел. мощност 1 x 48 W Размери Ф58см x 150см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  454,00 лв.
 • полилей 9345687

  (0)

  341,00 лв.
  полилей 9345687 полилей 9345687 Ел. мощност 1 х 38 W Размери Ф48см x 150см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  341,00 лв.
 • плафон 9345686

  (0)

  341,00 лв.
  плафон 9345686 плафон 9345686 Ел. мощност 1 х 38 W Размери Ф48см x 150см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  341,00 лв.
 • полилей 752459D OVILA LAMP 13L., SMOKE, BRANDY, DIMMABLE

  (0)

  4 524,00 лв.
  полилей 752459D OVILA LAMP 13L., SMOKE, BRANDY, DIMMABLE полилей 752459D OVILA LAMP 13L., SMOKE, BRANDY, DIMMABLE Ел. мощност 13 х 8 W Размери Ф96см x 150-350см Производител Schuller, Испания

  (0)

  4 524,00 лв.
 • полилей 752367D OVILA 9L LAMP. SMOKE, COGNAC DIMM.

  (0)

  3 189,00 лв.
  полилей 752367D OVILA 9L LAMP. SMOKE, COGNAC DIMM. полилей 752367D OVILA 9L LAMP. SMOKE, COGNAC DIMM. Ел. мощност 9 х 8 W Размери Ф86см x 140-300см Производител Schuller, Испания

  (0)

  3 189,00 лв.
 • полилей 225168 NORMA LAMP 4L., BLACK/BRASS

  (0)

  965,00 лв.
  полилей 225168 NORMA LAMP 4L., BLACK/BRASS полилей 225168 NORMA LAMP 4L., BLACK/BRASS Ел. мощност 4 х 8 W Размери Ф56см x 85-240см Производител Schuller, Испания

  (0)

  965,00 лв.
 • полилей 225090D NORMA LAMP 9L., BLACK/BRASS DIMM.

  (0)

  2 460,00 лв.
  полилей 225090D NORMA LAMP 9L., BLACK/BRASS DIMM. полилей 225090D NORMA LAMP 9L., BLACK/BRASS DIMM. Ел. мощност 9 х 8 W Размери Ф80см x 110-320см Производител Schuller, Испания

  (0)

  2 460,00 лв.
 • полилей 225724 Norma

  (0)

  1 085,00 лв.
  полилей 225724 Norma полилей 225724 Norma Ел. мощност 4 х 8 W Размери 98см x 30см x 50-200см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 085,00 лв.
 • полилей 225090 NORMA LAMP 9L BLACK/BRASS

  (0)

  2 303,00 лв.
  полилей 225090 NORMA LAMP 9L BLACK/BRASS полилей 225090 NORMA LAMP 9L BLACK/BRASS Ел. мощност 9 х 8 W Размери Ф80см x 110-320см Производител Schuller, Испания

  (0)

  2 303,00 лв.
 • полилей 752268 SP5 OVILA Smoke

  (0)

  1 385,00 лв.
  полилей 752268 SP5 OVILA Smoke полилей 752268 SP5 OVILA Smoke Ел. мощност 5 х 8 W Размери Ф60см x 75-250см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 385,00 лв.
 • полилей 9919603

  (0)

  537,00 лв.
  полилей 9919603 полилей 9919603 Ел. мощност 5 х 8 W Размери Ф50см x 155см x Ф12.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  537,00 лв.
 • полилей 752367 OVILA Cognac

  (0)

  2 880,00 лв.
  полилей 752367 OVILA Cognac полилей 752367 OVILA Cognac Ел. мощност 9 х 8 W Размери Ф86см x 140-300см Производител Schuller, Испания

  (0)

  2 880,00 лв.
 • полилей 752459 OVILA Cognac

  (0)

  4 289,00 лв.
  полилей 752459 OVILA Cognac полилей 752459 OVILA Cognac Ел. мощност 13 х 8 W Размери Ф96см x 150-350см Производител Schuller, Испания

  (0)

  4 289,00 лв.
 • полилей 717526 RING nero

  (0)

  445,00 лв.
  полилей 717526 RING nero полилей 717526 RING nero Ел. мощност 1 х 25 W Размери Ф61см x 3см x 45-120см Производител Schuller, Испания

  (0)

  445,00 лв.
 • полилей 01-2047

  (0)

  731,00 лв.
  полилей 01-2047 полилей 01-2047 Ел. мощност 8 х 4 W Размери 40см x 25см x 250см Производител Redo, Румъния

  (0)

  731,00 лв.
 • полилей NABUCCO SP12 237794

  (0)

  1 804,00 лв.
  полилей NABUCCO SP12 237794 полилей NABUCCO SP12 237794 Ел. мощност 12 х 40 W Размери Ф60см x 30см x 147см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  1 804,00 лв.
 • полилей 9186807

  (0)

  1 001,00 лв.
  полилей 9186807 полилей 9186807 Ел. мощност 1 х 33.6 W Размери 94.5см x 32.5см x 120см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  1 001,00 лв.
 • полилей EQUINOXE SP12 OTTONE ANTICO

  (0)

  2 224,00 лв.
  полилей EQUINOXE SP12 OTTONE ANTICO полилей EQUINOXE SP12 OTTONE ANTICO Ел. мощност 12 х 2 W Размери Ф124см x 90.5см x Ф18см Производител Ideal-Lux, Италия

  (0)

  2 224,00 лв.
 • полилей BLK82185PCNC

  (0)

  396,00 лв.
  полилей BLK82185PCNC полилей BLK82185PCNC Ел. мощност 5 х 40 W Размери Ф69см x 42см x 168см Производител ACA-Lighting, Гърция

  (0)

  396,00 лв.
 • полилей BLK80386PCC

  (0)

  354,00 лв.
  полилей BLK80386PCC полилей BLK80386PCC Ел. мощност 6 х 40 W Размери Ф53см x 48см x 173см Производител ACA-Lighting, Гърция

  (0)

  354,00 лв.