Полилеи и висящи лампи

Полилеи и висящи лампи

Колекцията от предлаганите в магазини ОРИОН висящи лампи и полилеи предоставя изключителен избор и разнообразие от осветление. По този начин постигането на стил и уют се превръща в приятно преживяване при обзавеждането на вашия дом. Разгледайте нашите предложения и изберете онези полилеи, които най-добре отговарят на интериорния ви дизайн и за които няма да чакате твърде дълго доставка.

По-долу ще ви разкажем за всеки вид осветителни тела и лампи, които ще откриете при нас. В нашия онлайн магазин ще намерите уникални продукти за осветлението на вашия дом, така че разгледайте подробно всички наши категории и сортирайте продуктите, допадащи ви най-много, с помощта на добавените филтри. Възможно е да се разграничат всички различни продукти, докато попаднете на тези, които отговарят най-пълно на изискванията Ви като цена, материал, дизайн и не на последно място време за доставка.

Висящи осветителни тела

В магазини за осветителни тела Орион ще намерите огромен избор от полилеи. В това число:

 • полилеи за хол;
 • полилеи за спалня;
 • полилеи за кухня;
 • детски полилеи;
 • полилеи за коридор;
 • лед полилеи и др.

Колекцията от висящи лампи и полилеи включва още и кристални полилеи, както и така модерните напоследък led полилеи за хол. Led лампите са прекрасно решение за дома и могат да бъдат с всякакви размери и да излъчват светлина в богата гама от цветове. Изключително предпочитани са в хола, където обикновено има повече пространство и тавана на даденото помещение може да е в нестандартна форма. При нас ще откриете led полилеи за хол във различни размери и стилове. Не са малко и led предложенията, при които осветлението се слага в окачения таван, без значение в каква форма е осветителното тяло.

Други видове полилеи

В случай, че led лампите не са вашия тип осветление, то разгледайте и другите наши видове осветителни тела. Сигурни сме, че ще откриете подходящия тип за вашия хол или дневна. Всяко наше осветително тяло ще ви предостави светлината, от която се нуждаете, в комбинация със стилен дизайн. Освен всичко друго ще ви ги изпратим и с бърза доставка.

Къде е подходящо да сложим полилеите?

Много хора избират да сложат полилей в кухнята или трапезарията. Също така, те се поставят на голяма височина и могат да бъдат най-различни като стил и материал. Най-често, обаче, полилеите се слагат в представителните помещения като хола и всекидневната, като спалнята също не изостава назад в предпочитанията.

Освен в стаите, не е рядкост да се постави полилей и в коридора. Това е нещо, което се среща във все повече и повече домове. Причината е, че коридорът е място, където се посрещат гостите и често предоставя първото впечатление за вашия интериорен дизайн. Още с влизането им те ще се впечатлят, ако забележат красив полилей, добре разпръскващ светлина във всички краища на коридора. В нашия онлайн магазин ще откриете голям брой полилеи, съобразени с модерните стилове днес. Всички стоки са с гаранция, което на практика означава, че можете да обзаведете вашето помещение и да сте спокойни, че полилеите са качествени и ще ви служат дълго време.

Нашите полилеи може да намерят място и в детската стая. Те са прекрасни допълнения към светлите и шарени детски спални, като в същото време предоставят и достатъчна светлина за учене и игри. Една детска стая задължително трябва да притежава свеж дизайн и винаги да стимулира детето за игра.

Полилеи със стил и излъчване

Внимателно подбраните от нас осветителни тела от вида полилей, представят различните модни, съвременни тенденции в осветлението. Няма значение дали ще изберете един брой осветително тяло или серия от осветителни тела, винаги трябва да обърнете внимание на стила и дизайна. Ако искате да постигнете модерна визия във вашия интериор е необходимо да сложите подходящ тип осветление и лампи.

Високото качество и европейски произход на нашите полилеи ще ви гарантират нужното спокойствие и увереност, че сте направили правилния избор по време на пазаруването ви. Нашите компетентни консултанти могат да ви помогнат в избора на осветителни тела и да ви насочат към изключителното разнообразие от полилеи, селектирани само от утвърдени фирми, производители на различни категории висящо осветление. Можете да разгледате и категорията с полилеи за детска стая за момче или момиче, където ще откриете весели и забавни колекции от полилеи, лампи и др.

История на полилея

Дизайнът на полилеите се е влияел от стиловите течения в целия свят. Това включва френския барок, стила рококо, неокласицизма, английския технологичен стил, грузинския, английското регентство и други. Нашите най-любими видове и днес, са тези, които наподобяват венецианския стил. При тях се слагат крушки, които сочат нагоре. Домът е осветен от светлина, която стига до тавана и се връща надолу. Цялото тяло на полилея има студен цвят, обикновено в сребърно сиво или пък различни нюанси на бялото и златното. Всеки, който е стъпвал в стая с венециански полилей, може да потвърди колко красив е този полилей.

Френският барок и григорианските полилеи са издържали изпитанието на времето и също може да се срещнат и днес. Никога преди не е имало по-широка гама и повече различни видове, от които да можете да си изберете като цвят, вид, светлоизточник и материал. Разгледайте нашите различни предложения и сами ще се убедите в многообразието на видовете им.

Полилеите през 20 век

Полилеят изпадна обаче в немилост в дизайнерските кръгове около края на двадесети век, поради факта, че се е смятало, че е в противоречие с предпочитанията на дизайнерите за модерен минималистичен интериор. И все пак през последните няколко десетилетия се наблюдава завръщането му в интериора на дома. В днешните модерни домове традиционните полилеи се поставят и в семпли съвременни интерори, съпоставяйки по удивителен начин старото и новото.

Колкото на по-голяма височина се окачи избраният голям полилей, толкова по-красиво ще разпръсква светлината. При някои по-малки модели обаче не е възможно да се поставят на високо в стаята и трябва да бъдат спуснати по-ниско. За създаване на перфектната обстановка е необходимо да се съобразите с височината на стаята и с големината ѝ. В миналото стаите с полилеи биха могли да се опишат като високи тунели с по 4-5 метра високи тавани. Трябвало е осветителните тела да са изключително качествени и да са със силни крушки, за да успеят да осветят всички части на стаята.

Постепенно строителството се е изменило и започнали да се правят жилищни помещения с по-ниски тавани и необходимостта от голям полилей вече била по-скоро модна прищявка. Тогава се появили и по-малките модели полилеи.

В средата на XX век се появяват и стиловете Арт Нуво и Тифани. През последните десетилетия обаче, съвременните дизайнери възприемат с ентусиазъм полилея и създават новаторски дизайни, напълно несвързани с предишни стилове. На база на това се постига и толкова голямо разнообразие от полилеи на различна цена. Можете да откриете модели във всеки цвят и на всякаква цена.

Полилеите в наши дни

Сега се използва многообразие от нетрадиционни материали, съчетани с иновации в осветителната технология, като светодиоди и оптични влакна. Те значително разширяват концепцията за полилея и ако сравните един полилей, изработен със сегашната технология, с друг, изработен преди 40 години, ще откриете огромни разлики. Този, който е в стил ретро може да изглежда почти същия като стария, но устройството му ще е абсолютно различно. Естествено те се различават и по цена. В нашия магазин предлагаме последни модели технологично иновирани полилеи, които ще задоволят всички съвременни изисквания и като цена и като нови технологии. Ако се питате какви видове може да откриете, то разгледайте предложенията ни по-долу.

Голямо разнообразие от полилеи

Верига магазини за осветителни тела Орион разполага с огромно разнообразие от висящи осветителни тела и полилеи, които ще удовлетворят и най-изискания вкус. Предлагаме и крушки и допълнителни аксесоари към тях, необходими за монтажа на осветителните тела.

Посетете нашите магазини в София, Пловдив и Варна или купете лесно и удобно онлайн от нашия сайт без да излизате от вкъщи.

Полилеите са онези осветителни тела, без които не можем

Всички искаме да имаме красиво обзаведен дом, без да платим твърде висока цена за това. Един полилей в днешно време е напълно възможно да е изработен от евтини материали и продажната му цена да е ниска, но животът му да е твърде кратък. Винаги когато попаднете на нелогично ниска цена, потърсете причината. Напълно вероятно е дадената цена на избраният полилей да е ниска, но типа доставка да е много висока и това да оформя крайна висока цена. Както сами се досещате, това може да подведе както вас, така и много други хора, забелязали първо цената на продукта.

Трябва да внимавате и за броя и вида на подходящите крушки към осветителното тяло. Този полилей, който е с много крушки ще изисква да имате резервни през цялото време. От друга страна LED осветлението е много по-енергоспестяващо и излиза по-евтино в дългосрочен план.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • полилей 10934 KARO VIII

  (0)

  485,00 лв.
  полилей 10934 KARO VIII полилей 10934 KARO VIII Ел. мощност 8 х 12 W Размери Ф43см x Ф16см x 125см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  485,00 лв.
 • полилей 10906 HERMANOS V BLACK

  (0)

  300,00 лв.
  полилей 10906 HERMANOS V BLACK полилей 10906 HERMANOS V BLACK Ел. мощност 5 х 10 W Размери 132см x 130см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  300,00 лв.
 • полилей 10905 HERMANOS III BLACK

  (0)

  215,00 лв.
  полилей 10905 HERMANOS III BLACK полилей 10905 HERMANOS III BLACK Ел. мощност 3 х 10 W Размери Ф40см x 130см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  215,00 лв.
 • полилей 10867 CIRCOLO LED 4000K SH-60/45/30

  (0)

  615,00 лв.
  полилей 10867 CIRCOLO LED 4000K SH-60/45/30 полилей 10867 CIRCOLO LED 4000K SH-60/45/30 Ел. мощност 1 х 45 W Размери 125см x 140см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  615,00 лв.
 • полилей 10864 CIRCOLO LED 4000K SH-45/60

  (0)

  474,00 лв.
  полилей 10864 CIRCOLO LED 4000K SH-45/60 полилей 10864 CIRCOLO LED 4000K SH-45/60 Ел. мощност 1 х 35 W Размери Ф60см x Ф45см x 140см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  474,00 лв.
 • полилей 10863 CIRCOLO LED S 4000K SH-45

  (0)

  284,00 лв.
  полилей 10863 CIRCOLO LED S 4000K SH-45 полилей 10863 CIRCOLO LED S 4000K SH-45 Ел. мощност 1 х 18 W Размери Ф45см x 20.5см x 140см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  284,00 лв.
 • полилей 10817 CIRCOLO LED 3000K SH-60/45/30

  (0)

  615,00 лв.
  полилей 10817 CIRCOLO LED 3000K SH-60/45/30 полилей 10817 CIRCOLO LED 3000K SH-60/45/30 Ел. мощност 1 х 45 W Размери 125см x 140см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  615,00 лв.
 • полилей 10814 CIRCOLO LED 3000K SH-45/60

  (0)

  474,00 лв.
  полилей 10814 CIRCOLO LED 3000K SH-45/60 полилей 10814 CIRCOLO LED 3000K SH-45/60 Ел. мощност 1 х 35 W Размери Ф60см x Ф45см x 140см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  474,00 лв.
 • полилей 10705 LASER 490 MULTICOLOUR X

  (0)

  391,00 лв.
  полилей 10705 LASER 490 MULTICOLOUR X полилей 10705 LASER 490 MULTICOLOUR X Ел. мощност 10 х 10 W Размери 78см x 20см x 130см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  391,00 лв.
 • полилей 10704 LASER 490 MULTICOLOUR VII

  (0)

  272,00 лв.
  полилей 10704 LASER 490 MULTICOLOUR VII полилей 10704 LASER 490 MULTICOLOUR VII Ел. мощност 7 х 10 W Размери Ф30см x 49см x 130см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  272,00 лв.
 • полилей 10365 BAR LED L

  (0)

  361,00 лв.
  полилей 10365 BAR LED L полилей 10365 BAR LED L Ел. мощност 1 x 27 W Размери 180см x 160см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  361,00 лв.
 • полилей 10363 BAR LED S

  (0)

  291,00 лв.
  полилей 10363 BAR LED S полилей 10363 BAR LED S Ел. мощност 1 x 21 W Размери 120см x 160см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  291,00 лв.
 • полилей 10326 Canoe White/Copper

  (0)

  549,00 лв.
  полилей 10326 Canoe White/Copper полилей 10326 Canoe White/Copper Ел. мощност 5 х 40 W Размери 117см x 28см x 250см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  549,00 лв.
 • полилей 10325 Egg White/Copper XL

  (0)

  816,00 лв.
  полилей 10325 Egg White/Copper XL полилей 10325 Egg White/Copper XL Ел. мощност 7 х 40 W Размери Ф75см x 75см x 350см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  816,00 лв.
 • полилей 10324 Egg White/Copper L

  (0)

  538,00 лв.
  полилей 10324 Egg White/Copper L полилей 10324 Egg White/Copper L Ел. мощност 5 х 40 W Размери Ф55см x 56см x 285см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  538,00 лв.
 • полилей 10322 Canoe Black/Copper

  (0)

  549,00 лв.
  полилей 10322 Canoe Black/Copper полилей 10322 Canoe Black/Copper Ел. мощност 5 х 40 W Размери 117см x 28см x 250см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  549,00 лв.
 • полилей 10321 Egg Black/Copper XL

  (0)

  816,00 лв.
  полилей 10321 Egg Black/Copper XL полилей 10321 Egg Black/Copper XL Ел. мощност 7 х 40 W Размери Ф75см x 75см x 350см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  816,00 лв.
 • полилей 10320 Egg Black/Copper L

  (0)

  538,00 лв.
  полилей 10320 Egg Black/Copper L полилей 10320 Egg Black/Copper L Ел. мощност 5 х 40 W Размери Ф55см x 56см x 285см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  538,00 лв.
 • полилей 10304 KARO III

  (0)

  264,00 лв.
  полилей 10304 KARO III полилей 10304 KARO III Ел. мощност 3 х 12 W Размери Ф40см x Ф16см x 100см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  264,00 лв.
 • полилей 10303 KARO V

  (0)

  357,00 лв.
  полилей 10303 KARO V полилей 10303 KARO V Ел. мощност 5 х 12 W Размери Ф40см x Ф12см x 120см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  357,00 лв.
 • полилей 7826 MORE EYE V WHITE

  (0)

  182,00 лв.
  полилей 7826 MORE EYE V WHITE полилей 7826 MORE EYE V WHITE Ел. мощност 5 х 10 W Размери 200см x 120см x Ф5.5см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  182,00 лв.
 • полилей 7824 MORE EYE IV WHITE

  (0)

  155,00 лв.
  полилей 7824 MORE EYE IV WHITE полилей 7824 MORE EYE IV WHITE Ел. мощност 4 х 10 W Размери 160см x 120см x Ф5.5см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  155,00 лв.
 • полилей 7821 MORE TONE V WHITE/GOLD

  (0)

  226,00 лв.
  полилей 7821 MORE TONE V WHITE/GOLD полилей 7821 MORE TONE V WHITE/GOLD Ел. мощност 5 х 10 W Размери 200см x 122см x Ф9см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  226,00 лв.
 • полилей 7817 MORE TONE V BLACK/GOLD

  (0)

  226,00 лв.
  полилей 7817 MORE TONE V BLACK/GOLD полилей 7817 MORE TONE V BLACK/GOLD Ел. мощност 5 х 10 W Размери 200см x 122см x Ф9см Производител Nowodvorski, Полша

  (0)

  226,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5