Полилеи и висящи лампи

Полилеи и висящи лампи

Колекцията от предлаганите в магазини ОРИОН висящи лампи и полилеи предоставя изключителен избор и разнообразие от осветление. По този начин постигането на стил и уют се превръща в приятно преживяване при обзавеждането на вашия дом. Разгледайте нашите предложения и изберете онези полилеи, които най-добре отговарят на интериорния ви дизайн и за които няма да чакате твърде дълго доставка.

По-долу ще ви разкажем за всеки вид осветителни тела и лампи, които ще откриете при нас. В нашия онлайн магазин ще намерите уникални продукти за осветлението на вашия дом, така че разгледайте подробно всички наши категории и сортирайте продуктите, допадащи ви най-много, с помощта на добавените филтри. Възможно е да се разграничат всички различни продукти, докато попаднете на тези, които отговарят най-пълно на изискванията Ви като цена, материал, дизайн и не на последно място време за доставка.

Висящи осветителни тела

В магазини за осветителни тела Орион ще намерите огромен избор от полилеи. В това число:

 • полилеи за хол;
 • полилеи за спалня;
 • полилеи за кухня;
 • детски полилеи;
 • полилеи за коридор;
 • лед полилеи и др.

Колекцията от висящи лампи и полилеи включва още и кристални полилеи, както и така модерните напоследък led полилеи за хол. Led лампите са прекрасно решение за дома и могат да бъдат с всякакви размери и да излъчват светлина в богата гама от цветове. Изключително предпочитани са в хола, където обикновено има повече пространство и тавана на даденото помещение може да е в нестандартна форма. При нас ще откриете led полилеи за хол във различни размери и стилове. Не са малко и led предложенията, при които осветлението се слага в окачения таван, без значение в каква форма е осветителното тяло.

Други видове полилеи

В случай, че led лампите не са вашия тип осветление, то разгледайте и другите наши видове осветителни тела. Сигурни сме, че ще откриете подходящия тип за вашия хол или дневна. Всяко наше осветително тяло ще ви предостави светлината, от която се нуждаете, в комбинация със стилен дизайн. Освен всичко друго ще ви ги изпратим и с бърза доставка.

Къде е подходящо да сложим полилеите?

Много хора избират да сложат полилей в кухнята или трапезарията. Също така, те се поставят на голяма височина и могат да бъдат най-различни като стил и материал. Най-често, обаче, полилеите се слагат в представителните помещения като хола и всекидневната, като спалнята също не изостава назад в предпочитанията.

Освен в стаите, не е рядкост да се постави полилей и в коридора. Това е нещо, което се среща във все повече и повече домове. Причината е, че коридорът е място, където се посрещат гостите и често предоставя първото впечатление за вашия интериорен дизайн. Още с влизането им те ще се впечатлят, ако забележат красив полилей, добре разпръскващ светлина във всички краища на коридора. В нашия онлайн магазин ще откриете голям брой полилеи, съобразени с модерните стилове днес. Всички стоки са с гаранция, което на практика означава, че можете да обзаведете вашето помещение и да сте спокойни, че полилеите са качествени и ще ви служат дълго време.

Нашите полилеи може да намерят място и в детската стая. Те са прекрасни допълнения към светлите и шарени детски спални, като в същото време предоставят и достатъчна светлина за учене и игри. Една детска стая задължително трябва да притежава свеж дизайн и винаги да стимулира детето за игра.

Полилеи със стил и излъчване

Внимателно подбраните от нас осветителни тела от вида полилей, представят различните модни, съвременни тенденции в осветлението. Няма значение дали ще изберете един брой осветително тяло или серия от осветителни тела, винаги трябва да обърнете внимание на стила и дизайна. Ако искате да постигнете модерна визия във вашия интериор е необходимо да сложите подходящ тип осветление и лампи.

Високото качество и европейски произход на нашите полилеи ще ви гарантират нужното спокойствие и увереност, че сте направили правилния избор по време на пазаруването ви. Нашите компетентни консултанти могат да ви помогнат в избора на осветителни тела и да ви насочат към изключителното разнообразие от полилеи, селектирани само от утвърдени фирми, производители на различни категории висящо осветление. Можете да разгледате и категорията с полилеи за детска стая за момче или момиче, където ще откриете весели и забавни колекции от полилеи, лампи и др.

История на полилея

Дизайнът на полилеите се е влияел от стиловите течения в целия свят. Това включва френския барок, стила рококо, неокласицизма, английския технологичен стил, грузинския, английското регентство и други. Нашите най-любими видове и днес, са тези, които наподобяват венецианския стил. При тях се слагат крушки, които сочат нагоре. Домът е осветен от светлина, която стига до тавана и се връща надолу. Цялото тяло на полилея има студен цвят, обикновено в сребърно сиво или пък различни нюанси на бялото и златното. Всеки, който е стъпвал в стая с венециански полилей, може да потвърди колко красив е този полилей.

Френският барок и григорианските полилеи са издържали изпитанието на времето и също може да се срещнат и днес. Никога преди не е имало по-широка гама и повече различни видове, от които да можете да си изберете като цвят, вид, светлоизточник и материал. Разгледайте нашите различни предложения и сами ще се убедите в многообразието на видовете им.

Полилеите през 20 век

Полилеят изпадна обаче в немилост в дизайнерските кръгове около края на двадесети век, поради факта, че се е смятало, че е в противоречие с предпочитанията на дизайнерите за модерен минималистичен интериор. И все пак през последните няколко десетилетия се наблюдава завръщането му в интериора на дома. В днешните модерни домове традиционните полилеи се поставят и в семпли съвременни интерори, съпоставяйки по удивителен начин старото и новото.

Колкото на по-голяма височина се окачи избраният голям полилей, толкова по-красиво ще разпръсква светлината. При някои по-малки модели обаче не е възможно да се поставят на високо в стаята и трябва да бъдат спуснати по-ниско. За създаване на перфектната обстановка е необходимо да се съобразите с височината на стаята и с големината ѝ. В миналото стаите с полилеи биха могли да се опишат като високи тунели с по 4-5 метра високи тавани. Трябвало е осветителните тела да са изключително качествени и да са със силни крушки, за да успеят да осветят всички части на стаята.

Постепенно строителството се е изменило и започнали да се правят жилищни помещения с по-ниски тавани и необходимостта от голям полилей вече била по-скоро модна прищявка. Тогава се появили и по-малките модели полилеи.

В средата на XX век се появяват и стиловете Арт Нуво и Тифани. През последните десетилетия обаче, съвременните дизайнери възприемат с ентусиазъм полилея и създават новаторски дизайни, напълно несвързани с предишни стилове. На база на това се постига и толкова голямо разнообразие от полилеи на различна цена. Можете да откриете модели във всеки цвят и на всякаква цена.

Полилеите в наши дни

Сега се използва многообразие от нетрадиционни материали, съчетани с иновации в осветителната технология, като светодиоди и оптични влакна. Те значително разширяват концепцията за полилея и ако сравните един полилей, изработен със сегашната технология, с друг, изработен преди 40 години, ще откриете огромни разлики. Този, който е в стил ретро може да изглежда почти същия като стария, но устройството му ще е абсолютно различно. Естествено те се различават и по цена. В нашия магазин предлагаме последни модели технологично иновирани полилеи, които ще задоволят всички съвременни изисквания и като цена и като нови технологии. Ако се питате какви видове може да откриете, то разгледайте предложенията ни по-долу.

Голямо разнообразие от полилеи

Верига магазини за осветителни тела Орион разполага с огромно разнообразие от висящи осветителни тела и полилеи, които ще удовлетворят и най-изискания вкус. Предлагаме и крушки и допълнителни аксесоари към тях, необходими за монтажа на осветителните тела.

Посетете нашите магазини в София, Пловдив и Варна или купете лесно и удобно онлайн от нашия сайт без да излизате от вкъщи.

Полилеите са онези осветителни тела, без които не можем

Всички искаме да имаме красиво обзаведен дом, без да платим твърде висока цена за това. Един полилей в днешно време е напълно възможно да е изработен от евтини материали и продажната му цена да е ниска, но животът му да е твърде кратък. Винаги когато попаднете на нелогично ниска цена, потърсете причината. Напълно вероятно е дадената цена на избраният полилей да е ниска, но типа доставка да е много висока и това да оформя крайна висока цена. Както сами се досещате, това може да подведе както вас, така и много други хора, забелязали първо цената на продукта.

Трябва да внимавате и за броя и вида на подходящите крушки към осветителното тяло. Този полилей, който е с много крушки ще изисква да имате резервни през цялото време. От друга страна LED осветлението е много по-енергоспестяващо и излиза по-евтино в дългосрочен план.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • полилей 831956 HELIA LED NERO MAT D50

  (0)

  742,00 лв.
  полилей 831956 HELIA LED NERO MAT D50 полилей 831956 HELIA LED NERO MAT D50 Ел. мощност 1 х 55 W Размери Ф50см x 6см x 50-120см Производител Schuller, Испания

  (0)

  742,00 лв.
 • полилей 831642 HELIA LED NERO MAT D100

  (0)

  1 545,00 лв.
  полилей 831642 HELIA LED NERO MAT D100 полилей 831642 HELIA LED NERO MAT D100 Ел. мощност 1 х 110 W Размери Ф100см x 6см x 65-150см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 545,00 лв.
 • полилей 717687B RING 8 nero dimmable 3000K

  (0)

  3 177,00 лв.
  полилей 717687B RING 8 nero dimmable 3000K полилей 717687B RING 8 nero dimmable 3000K Ел. мощност 1 х 162 W Размери Ф80см x 100-300см Производител Schuller, Испания

  (0)

  3 177,00 лв.
 • полилей 876124 ARIADNA 12xG9

  (0)

  1 916,00 лв.
  полилей 876124 ARIADNA 12xG9 полилей 876124 ARIADNA 12xG9 Ел. мощност 12 x 6 W Размери Ф66см x 22см x 45-130см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 916,00 лв.
 • полилей 354196 AUSTRAL LED LAMP 5L O32 GOLDEN

  (0)

  1 178,00 лв.
  полилей 354196 AUSTRAL LED LAMP 5L O32 GOLDEN полилей 354196 AUSTRAL LED LAMP 5L O32 GOLDEN Ел. мощност 1 х 26 W Размери Ф32см x 45-150см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 178,00 лв.
 • полилей 584214 NEBULA Led 20W 3000 K

  (0)

  767,00 лв.
  полилей 584214 NEBULA Led 20W 3000 K полилей 584214 NEBULA Led 20W 3000 K Ел. мощност 4 х 5 W Размери 72см x 12см x 35-120см Производител Schuller, Испания

  (0)

  767,00 лв.
 • полилей 327640 ENIGMA cromo LED

  (0)

  980,00 лв.
  полилей 327640 ENIGMA cromo LED полилей 327640 ENIGMA cromo LED Ел. мощност 1 x 35 W Размери 87см x 50см x 30-150см Производител Schuller, Испания

  (0)

  980,00 лв.
 • полилей 608428 VELOS LED 33.6W 3091 lm

  (0)

  4 563,00 лв.
  полилей 608428 VELOS LED 33.6W 3091 lm полилей 608428 VELOS LED 33.6W 3091 lm Ел. мощност 1 х 33.6 W Размери Ф70см x 80-270см Производител Schuller, Испания

  (0)

  4 563,00 лв.
 • полилей 786621 Colette LED d47

  (0)

  717,00 лв.
  полилей 786621 Colette LED d47 полилей 786621 Colette LED d47 Ел. мощност 1 х 37 W Размери Ф47см x 10см x 45-120см Производител Schuller, Испания

  (0)

  717,00 лв.
 • полилей 618547 Caelum pend chrome d50 6xG9

  (0)

  1 632,00 лв.
  полилей 618547 Caelum pend chrome d50 6xG9 полилей 618547 Caelum pend chrome d50 6xG9 Ел. мощност 6 х 6 W Размери Ф50см x 35см x 65-150см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 632,00 лв.
 • полилей 527583 LOOPING nero d60

  (0)

  717,00 лв.
  полилей 527583 LOOPING nero d60 полилей 527583 LOOPING nero d60 Ел. мощност 1 х 36 W Размери Ф60см x 50-120см Производител Schuller, Испания

  (0)

  717,00 лв.
 • полилей 752367 OVILA Cognac

  (0)

  2 880,00 лв.
  полилей 752367 OVILA Cognac полилей 752367 OVILA Cognac Ел. мощност 9 х 8 W Размери Ф86см x 140-300см Производител Schuller, Испания

  (0)

  2 880,00 лв.
 • полилей 508111 Argos d50

  (0)

  1 323,00 лв.
  полилей 508111 Argos d50 полилей 508111 Argos d50 Ел. мощност 6 х 6 W Размери Ф50см x 25см x 40-140см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 323,00 лв.
 • полилей 508718 Argos pendant d40

  (0)

  816,00 лв.
  полилей 508718 Argos pendant d40 полилей 508718 Argos pendant d40 Ел. мощност 5 х 6 W Размери Ф40см x 23см x 40-140см Производител Schuller, Испания

  (0)

  816,00 лв.
 • полилей 266290 Narisa d47 white

  (0)

  940,00 лв.
  полилей 266290 Narisa d47 white полилей 266290 Narisa d47 white Ел. мощност 5 х 6 W Размери Ф47см x 26см x 45-135см Производител Schuller, Испания

  (0)

  940,00 лв.
 • полилей 266172 Narisa d32 chrome

  (0)

  544,00 лв.
  полилей 266172 Narisa d32 chrome полилей 266172 Narisa d32 chrome Ел. мощност 3 х 6 W Размери Ф32см x 18см x 30-130см Производител Schuller, Испания

  (0)

  544,00 лв.
 • полилей 717694B

  (0)

  3 177,00 лв.
  полилей 717694B полилей 717694B Ел. мощност 1 х 162 W Размери Ф80см x 100-300см Производител Schuller, Испания

  (0)

  3 177,00 лв.
 • полилей 527637 Looping

  (0)

  1 447,00 лв.
  полилей 527637 Looping полилей 527637 Looping Ел. мощност 1 x 54 W Размери Ф97см x 75-130см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 447,00 лв.
 • полилей 527576 Looping

  (0)

  717,00 лв.
  полилей 527576 Looping полилей 527576 Looping Ел. мощност 1 х 36 W Размери Ф60см x 50-120см Производител Schuller, Испания

  (0)

  717,00 лв.
 • полилей 876124D ARIADNA CHAMPAGNE LAMP 12L.DIMMABLE

  (0)

  2 374,00 лв.
  полилей 876124D ARIADNA CHAMPAGNE LAMP 12L.DIMMABLE полилей 876124D ARIADNA CHAMPAGNE LAMP 12L.DIMMABLE Ел. мощност 12 х 4.5 W Размери Ф66см x 22см x 45-130см Производител Schuller, Испания

  (0)

  2 374,00 лв.
 • полилей 876113D ARIADNA LAMP 12L.

  (0)

  1 916,00 лв.
  полилей 876113D ARIADNA LAMP 12L. полилей 876113D ARIADNA LAMP 12L. Ел. мощност 12 х 4.5 W Размери Ф66см x 22см x 45-130см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 916,00 лв.
 • полилей 876113 ARIADNA LAMP 12L.

  (0)

  1 620,00 лв.
  полилей 876113 ARIADNA LAMP 12L. полилей 876113 ARIADNA LAMP 12L. Ел. мощност 12 х 6 W Размери Ф66см x 22см x 45-130см Производител Schuller, Испания

  (0)

  1 620,00 лв.
 • полилей 872941D MINERVA LAMP 12L., DIMMABLE

  (0)

  5 167,00 лв.
  полилей 872941D MINERVA LAMP 12L., DIMMABLE полилей 872941D MINERVA LAMP 12L., DIMMABLE Ел. мощност 12 х 4.5 W Размери Ф68см x 110см x 125-200см Производител Schuller, Испания

  (0)

  5 167,00 лв.
 • полилей 872853D MINERVA DIMMABLE LAMP 10L.

  (0)

  3 647,00 лв.
  полилей 872853D MINERVA DIMMABLE LAMP 10L. полилей 872853D MINERVA DIMMABLE LAMP 10L. Ел. мощност 10 х 4.5 W Размери Ф55см x 90см x 105-190см Производител Schuller, Испания

  (0)

  3 647,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5