Вистози - осветление от Италия

VISTOSI - ВЕЛИКОЛЕПИЕ ОТ СТЪКЛО

Осветителни тела от Вистози, Италия

Продукти

Каталози

LED Епохата

В момента светодиодите са най-доброто решение за осветление. Този продукт съчетава както икономия на енергия (до 85%), така и дълготрайност (експлоатационен живот до 25 години). Vistosi беше сред първите, които откриха този иновативен ресурс, като създадоха LED версията на Vega през 2011 г. По време на международното изложение във Франкфурт Light + Building 2014 Vistosi понастоящем посвещава цял щанд с лампи, работещи изключително върху светодиоди на тази технология.

Голямо сътрудничество: Ovi за Bulgari

Заедно с швейцарското студио Atelier-Oi Vistosi реализираха уникален проект за BULGARI, създавайки нов ексклузивен многокомпонентен осветителен елемент, OVI - нова версия на полилея Giogali от дизайнера Анджело Мангяроти. Колекцията се състои от полилеи, „изтъкани“ с помощта на двумерни модулни куки, изработени от духано стъкло, свързани с метални пръстени, които съставляват голяма каскада. Тази универсална и сложна система ви позволява да се създават форми и рефлекси на светлината с най-голям ефект.

След две години изследвания и тестове в лаборатории във Vistosi се ражда иновативна кристална смес, която има не само очевидни естетически предимства, но и технологични и екологични предимства: това издухано стъкло не съдържа олово. Новата смес, която вече не съдържа оловен оксид, увеличава прозрачността на кристала, която е видима с просто око и значително забавя окислителните процеси. В резултат на това се получава стъкло, което има качества, подобни на тези от неръждаема стомана: тя е издръжлива и запазва първоначалните си характеристики.

Изкуството да декорираш върху студено стъкло

Сред най-добрите бижута на Vistosi се откроява произведението „filigree a retisello“, което е сложен процес на обработка на стъклени мрежи, затворени вътре, по-късно издухани върху студено стъкло. Талантът, необходим за постигането на този ефект, прави този продукт особено елегантен и ценен.

Ефектът на хромирането

С блестящ хром стъклото осигурява двоен ефект: метален нюанс при изключена лампа и мек крем, когато е включен.

Как говорим за продукта

Независимо дали става въпрос за пазара на едро или дребно, Вистози винаги избира серия от комуникационни канали, чрез които може да води диалог и да промотира своите продукти. Видео интервюта с дизайнери, документални филми за производството на стъкло, заедно с присъствието им в социалните мрежи и медиите, позволява на марката да бъде по-близо до обществеността.

Изключителни продукти

За да докаже на своите клиенти, че се сдобиват с уникален обект, Vistosi винаги е патентовал своите декоративни модели, финиши и обработки. За да защити качеството на своите продукти през 2010 г., компанията представи отличителна марка за своите продукти.

Уникални текстури в производството

Следвайки новите тенденции в сектора на материалното развитие, Vistosi въвежда нови видове повърхностна обработка в производствения процес за постигане на уникални текстури. Точността на пясъкоструене е пример за това.

Изследвания и нови разработки

Изследванията и тестовете в лабораторията Vistosi са ядрото на всички иновации: тук се раждат процеси, процедури, довършителни работи и монтажи, патентовани по-късно и въведени в производствения процес.

Изключителни потребителски продукти

Благодарение на сътрудничеството с големи модни и дизайнери на известни марки като Porro, PMT, Bulgari, Gucci, позволява създаването на нови ексклузивни продукти по поръчка.

Материал със светлинни ефекти

Присъствието на александрит в производството на стъкло за лампи създава цветове с различни светлинни ефекти и нюанси на синьо и виолетово. Този ефект е идеален за създаване на елегантни пространства.

Избрани продукти