Нощни лампи и настолни лампи

Настолни лампи и нощни лампи

Знаете ли без какво не е напълно завършена една спалня? Без нощна лампа! Тя може да бъде допълнителното осветление, когато обитателите се нуждаят от такова. Често малките неща правят огромната разлика при интериора. Те придават елегантност и допълват външния вид и дизайна. Силата и чара на настолните лампи е именно в това. Разбира се, те служат предимно за локално осветление на помещението, но също така съдават уют и комфорт. Основната им функция обаче се допълва и от възможността да ги пренасяте от място на място, заради ниското им тегло и високата им функционалност.

Хората имат изключително различни предпочитания, когато стане въпрос за стил и дизайн. Някои предпочитат настолна лампа, която да може да се постави на маса или на бюро, докато други са почитатели на модели, създадени за поставяне на пода, тогава се нарича не нощна лампа, а лампион. За да се спрете на вашия стил настолна лампа обаче трябва задължително да разгледате всички продукти онлайн, изложени в нашия сайт. Само така, ще придобиете опит в различните им приложения и устройство. Ако още не сте го направили, заповядайте из нашите страници с разнообразни настолни лампи и потърсете подходящата за вас.

Различната настолна лампа

Настолните лампи могат да бъдат много разнообразни. Включително дизайнерски и с привличащ вниманието вид, както и абсолютно традиционни модели, залагащи на опростена конструкция и дифузна светлина. Възможно е:

 • да са в декоративен стил, за поставяне върху шкаф в трапезарията или върху малка холна масичка
 • да са изцяло функционални, под формата на работна лампа върху бюрото, нощното шкафче или на пода до дивана в хола за четене

Където и да поставите избраната от вас настолна лампа, тя трябва да може да разпръсква светлината си към мястото, където е нужна.

Независимо дали става дума за съвременни лампи или традиционни, всички те допълват елегантно останалата част от интериора със своя впечатляващ дизайн. Основната им цел е да осигурят светлина за специфични задачи, като четене, готвене, шиене и други или да допълнят светлинната атмосфера с амбиентно осветление. Всички наши продукти са на атрактивна цена, която няма да бъде над бюджета ви.

Декоративна лампа за допълващо осветление

Допълнителното осветление, благодарение на поставените настолни лампи, винаги придава едно неповторимо и стилно излъчване в допълнение на основното амбиентно осветление. Понякога настолната лампа, сама по себе си, представлява един красив и великолепно, вписващ се в интериора аксесоар. В този случай, тя често е част от серия лампи с общи характеристики, състояща се от полилей, пендел, аплик, плафон и лампион. Възможно е към тази серия да има добавена и спот настолна лампа, която да е с красива основа и да допълва останалите осветителни тела в помещението.

Нощни лампи за спалня

Това са настолни лампи, разположени край леглото, чието предназначение е да светят приглушено, но все пак достатъчно, за да четете книга или да се приготвите за сън. Те лесно се вписват в интериора на спалнята и създават интимност и уют.

Как да изберете обаче стил и цвят нощна лампа, която да Ви служи добре? Освен това размерът на лампата зависи и от размера на стаята. Колкото е по-голяма стаята, толкова по-голяма нощна лампа можете да изберете. Ако стаята е много голяма и леглото също е внушително, може да изберете голяма нощна лампа с тежка основа с детайли, орнаменти и с голям абажур, ако стаята е по-малка, за предпочитане е по-малка, но по-висока лампа с по-тънко тяло. Ако стаята е съвсем малка, за предпочитане е лампа монтирана на стената.

Не искате нощната лампа да блести в очите ви или да хвърля сенки върху книгата за четене. Ако нощното шкафче е на нивото на матрака на леглото и основата на нощната лампа е поставена на него, то тя трябва да е на такава височина, че излъчваната от нея светлина трябва да попада именно на книгата, която четете. Ако лампата е с абажур, долната му част трябва да е на нивото на раменете ви, когато четете. Всички интериорни дизайнери следват този принцип и се стараят да не го нарушават. Добавената настолна лампа трябва да е леко над леглото, за да осигурява равномерно разпръскване на светлината над вас и в същото време да допълва хармонично стила на стаята. Не искате светлината да свети директно над главата ви, нито да е право в очите ви, така че обърнете внимание на височината на лампата.

Като общо правило Ви трябва една лампа на нощният шкаф, ако сте единственият, който спи в леглото. В случай, че делите вашия дом с партньор и той спи в същата стая, то тогава са Ви необходими две шкафчета и две нощни лампи. По този начин ще има достатъчно светлина и за двама ви, когато изгасите основната лампа в спалнята и оставите само настолните да светят. Ако спалнята ви е много голяма или матракът ви е голям, две нощни лампи дават по-добър баланс.

Хубаво е обаче, да използвате няколко източника на светлина. Една нощна лампа може да е достатъчна, за да четете от някоя книга, но Ви трябва и основно осветление. Отделете време и проучете къде можете да разположите различни осветителни тела в стаята. Ако не притежавате таванно осветително тяло, то може да разположите подова лампа встрани от леглото. При всеки случаи само нощната лампа няма да Ви е достатъчна, ще Ви е необходим и друг източник на светлина.

По-долу ще откриете голямо разнообразие от осветителна тела. Всяка наша нощна лампа, настолна или подова лампа може да се окаже, че е точно това, което сте търсили до този момент и пасва идеално на вашия интериор. Онлайн разнообразието на предлаганите продукти е огромно, заради това помислете предварително къде ще разположите осветителни тела и колко на брой ще са Ви необходими. Проверете различните продукти на каква цена се предлагат и от какви материали се изработват. Когато сте готови с всичко това, тогава пристъпете към поръчка. Ще заплатите крайната цена по време на доставката.

Настолна лампа за бюро

Тази настолна лампа подобрява фокуса ни, стимулира ни за работа. Прави ни ефективни и производителни, защото е с насочваща се глава и осветява добре работното ни пространство. Притежава непрозрачна шапка, за да ни пази очите и в същото време насочва вниманието ни към работните задачи. При недостатъчна основна светлина, този тип настолна лампа е перфектното решение, ако искаме да работим или учим.

Във всички случаи, тя е практично решение за осветяването на малки по площ, изискващи по-висока степен на осветеност, места, като бюрото или работния плот. Можете да използвате настолна лампа и за да подобрите заобикалящата атмосфера в дадена стая. Тези лампи лесно се превръщат в акцент, особено, ако шапките им са от нетрадиционен материал или пък са в различни, атрактивни цветове. Изобщо, ако търсите как да разчупите дадена стая, то нощната лампа ще Ви донесе разнообразие.

Нощни лампи за детска стая

Детските стаи обикновено са в светли и весели цветове, защото децата най-много се радват на ярките, многоцветни дизайни. Можете да се досетите, че и лампите, които поставяме в тях, са в този стил. В нашия магазин ще откриете различни модели, изработени с най-веселите и симпатични дизайни, които няма как да не допаднат на вашето дете.

Една детска нощна лампа трябва да се позиционира на място, откъдето не може да падне случайно и да предизвика инциденти. Има много наръчници как да я поставите така, че да не пречи, но най-важното е да не бъде близо до ръба на бюрото или масата.

Детските лампи могат да имат ушички, рога или други допълнителни акценти, които да напомнят за животни. Изберете продукта, който най-много ще се хареса на детето ви.

Нощни лампи за стена

Онлайн ще попаднете на различни модели нощни лампи за дома или офис помещението ви. Ако сте взели решение да сложите такива по стените, то разгледайте осветителни тела и се спрете на тези, които отговарят на бюджета ви. Този тип настолна лампа може да бъде много подходяща за тесни и малки помещения, като дори се използва в коридори и килери.

Бебешки нощни лампи

Освен детски нощни лампи при нас ще откриете и модели бебешки такива на добра цена. Те са в закачливи форми и се предлагат в ярки цветове. В нашия магазин всеки нов артикул, който добавяме, е с функционално приложение и освен по външен вид, го избираме и по функционалност. Заради това може да ни се доверите да обзаведем дома ви не само с осветителни тела за таван, но и за детската стая. Ако още не сте го направили, разгледайте и други наши продукти.

Нощни лампи за четене

Едва ли има нещо по-приятно от това, да си легнете с книга в ръка четейки в леглото. Също така, начело в класацията за неприятни неща, е да не Ви стига светлината от основното осветление в помещението или да Ви свети в очите. Подобни ситуации са породили необходимостта освен от голяма лампа на тавана и от още няколко по-малки помощни лампи, които да ни осигурят светлина, когато искаме да стоим до късно, разлиствайки страниците на някоя книга.

Както споменахме по-горе, може да поставите само една настолна лампа върху шкафа ви, ако спите сами, но ако сте двойка, то всеки трябва да си има отделна такава. Най-добрият вариант е да изберете лампи в еднакъв стил. Възможно е и да са допълващи се, но това зависи от интериора на спалнята ви и най-вече на леглото в нея, което често е основната мебел в този тип стая.

Висящи нощни лампи

Една нощна лампа може да бъде и висяща. Това е добра практика при малки офис помещения или спални, например. В нашия магазин ще откриете такива осветителни тела на добра цена, така че не губете нито секунда повече и разгледайте всичко, което мислите, че ще Ви подхожда на интериора.

Луксозни нощни лампи

Не във всеки магазин ще откриете луксозни изпълнения. Те обикновено са на по-висока цена и можете да ги разпознаете по това, че материалите, от които са изработени са луксозни. Например, качествената изработка от дърво, също се счита за луксозна. За щастие вече на пазара има и нощни лампи, които са луксозни, но са на адекватна цена. При тях, отличително е, че са с изчистен дизайн, към който са добавени различни акценти. Много модерни са и лампите, които осигуряват синя светлина, така че обмислете, дали това не е добро решение и за вашето помещение. Според специалистите, синята светлина ни помага да заспим по-лесно и това е причината все по-често да я добавяме в интериора си.

Интересни нощни лампи предлагани от магазини Орион

Верига магазини ОРИОН имаме удоволствието да Ви представим една уникална колекция от настолни и нощни лампи, подходящи за всякакъв стил на интериорното обзавеждане. Предлагаме Ви изискани осветителни тела за маси и бюра, както и нощни лампи с високо качество на изработка и дизайн на добра цена. При нас ще откриете точно това, което Ви е необходимо като настолна лампа и на цена, която няма да бъде над определения Ви бюджет.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • настолна лампа 9010225

  (0)

  143,00 лв.
  настолна лампа 9010225 настолна лампа 9010225 Ел. мощност 1 х 10 W Размери 55см x Ф16см x 12см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  143,00 лв.
 • настолна лампа 9010222

  (0)

  121,00 лв.
  настолна лампа 9010222 настолна лампа 9010222 Ел. мощност 1 х 10 W Размери 52см x Ф7.6см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  121,00 лв.
 • настолна лампа 9050166

  (0)

  92,00 лв.
  настолна лампа 9050166 настолна лампа 9050166 Ел. мощност 1 x 12 W Размери Ф25см x 35см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  92,00 лв.
 • настолна лампа 9050162

  (0)

  137,00 лв.
  настолна лампа 9050162 настолна лампа 9050162 Ел. мощност 1 х 12 W Размери Ф25см x 41см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  137,00 лв.
 • настолна лампа 9050161

  (0)

  80,00 лв.
  настолна лампа 9050161 настолна лампа 9050161 Ел. мощност 1 х 5 W Размери 43.5см x Ф28см x Ф14см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  80,00 лв.
 • настолна лампа 9043300

  (0)

  253,00 лв.
  настолна лампа 9043300 настолна лампа 9043300 Ел. мощност 1 х 18 W Размери Ф25см x 31см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  253,00 лв.
 • настолна лампа 9236400

  (0)

  201,00 лв.
  настолна лампа 9236400 настолна лампа 9236400 Ел. мощност 1 х 12 W Размери 47см x Ф18см x Ф15см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  201,00 лв.
 • настолна лампа 9185361

  (0)

  128,00 лв.
  настолна лампа 9185361 настолна лампа 9185361 Ел. мощност 1 х 5 W Размери 51см x 22см x Ф15см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  128,00 лв.
 • настолна лампа 9180322

  (0)

  104,00 лв.
  настолна лампа 9180322 настолна лампа 9180322 Ел. мощност 1 х 1.5 W Размери Ф7.7см x 15.3см x 23см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  104,00 лв.
 • настолна лампа 9180321

  (0)

  104,00 лв.
  настолна лампа 9180321 настолна лампа 9180321 Ел. мощност 1 х 1.5 W Размери Ф7.7см x 15.3см x 23см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  104,00 лв.
 • настолна лампа 9426651

  (0)

  105,00 лв.
  настолна лампа 9426651 настолна лампа 9426651 Ел. мощност 1 х 12 W Размери 60см x Ф12.5см x 23см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  105,00 лв.
 • настолна лампа 9180725

  (0)

  240,00 лв.
  настолна лампа 9180725 настолна лампа 9180725 Ел. мощност 1 x 6.8 W Размери 40см x 36.6см x 3.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  240,00 лв.
 • настолна лампа 9180724

  (0)

  240,00 лв.
  настолна лампа 9180724 настолна лампа 9180724 Ел. мощност 1 x 6.8 W Размери 35.5см x 12см x 40см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  240,00 лв.
 • настолна лампа 8805204

  (0)

  41,00 лв.
  настолна лампа 8805204 настолна лампа 8805204 Ел. мощност 1 х 5 W Размери 23см x 11см x Ф12см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  41,00 лв.
 • настолна лампа @8805201

  (0)

  41,00 лв.
  настолна лампа @8805201 настолна лампа @8805201 Ел. мощност 1 х 5 W Размери 23см x 11см x Ф12см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  41,00 лв.
 • настолна лампа 7605168

  (0)

  78,00 лв.
  настолна лампа 7605168 настолна лампа 7605168 Ел. мощност 1 х 5 W Размери Ф20см x 15см x 33.5см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  78,00 лв.
 • настолна лампа 671602

  (0)

  97,00 лв.
  настолна лампа 671602 настолна лампа 671602 Ел. мощност 1 х 40 W Размери Ф16см x 59см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  97,00 лв.
 • настолна лампа 671601

  (0)

  97,00 лв.
  настолна лампа 671601 настолна лампа 671601 Ел. мощност 1 х 40 W Размери Ф16см x 59см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  97,00 лв.
 • настолна лампа 9624095

  (0)

  125,00 лв.
  настолна лампа 9624095 настолна лампа 9624095 Ел. мощност 1 х 5 W Размери 42см x 40см x 15см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  125,00 лв.
 • настолна лампа 9624094

  (0)

  125,00 лв.
  настолна лампа 9624094 настолна лампа 9624094 Ел. мощност 1 х 5 W Размери 42см x 40см x 15см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  125,00 лв.
 • настолна лампа 9624089

  (0)

  114,00 лв.
  настолна лампа 9624089 настолна лампа 9624089 Ел. мощност 1 х 5 W Размери 28см x Ф15.8см x Ф13см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  114,00 лв.
 • настолна лампа 9624088

  (0)

  127,00 лв.
  настолна лампа 9624088 настолна лампа 9624088 Ел. мощност 1 х 5 W Размери Ф15.8см x 28см x Ф13см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  127,00 лв.
 • настолна лампа 9624087

  (0)

  114,00 лв.
  настолна лампа 9624087 настолна лампа 9624087 Ел. мощност 1 х 5 W Размери 25см x Ф16.5см x Ф13см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  114,00 лв.
 • настолна лампа 9624086

  (0)

  127,00 лв.
  настолна лампа 9624086 настолна лампа 9624086 Ел. мощност 1 х 5 W Размери Ф16.5см x 25см x Ф13см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  127,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5