Нощни лампи и настолни лампи

Настолни лампи и нощни лампи

Знаете ли без какво не е напълно завършена една спалня? Без нощна лампа! Тя може да бъде допълнителното осветление, когато обитателите се нуждаят от такова. Често малките неща правят огромната разлика при интериора. Те придават елегантност и допълват външния вид и дизайна. Силата и чара на настолните лампи е именно в това. Разбира се, те служат предимно за локално осветление на помещението, но също така съдават уют и комфорт. Основната им функция обаче се допълва и от възможността да ги пренасяте от място на място, заради ниското им тегло и високата им функционалност.

Хората имат изключително различни предпочитания, когато стане въпрос за стил и дизайн. Някои предпочитат настолна лампа, която да може да се постави на маса или на бюро, докато други са почитатели на модели, създадени за поставяне на пода, тогава се нарича не нощна лампа, а лампион. За да се спрете на вашия стил настолна лампа обаче трябва задължително да разгледате всички продукти онлайн, изложени в нашия сайт. Само така, ще придобиете опит в различните им приложения и устройство. Ако още не сте го направили, заповядайте из нашите страници с разнообразни настолни лампи и потърсете подходящата за вас.

Различната настолна лампа

Настолните лампи могат да бъдат много разнообразни. Включително дизайнерски и с привличащ вниманието вид, както и абсолютно традиционни модели, залагащи на опростена конструкция и дифузна светлина. Възможно е:

 • да са в декоративен стил, за поставяне върху шкаф в трапезарията или върху малка холна масичка
 • да са изцяло функционални, под формата на работна лампа върху бюрото, нощното шкафче или на пода до дивана в хола за четене

Където и да поставите избраната от вас настолна лампа, тя трябва да може да разпръсква светлината си към мястото, където е нужна.

Независимо дали става дума за съвременни лампи или традиционни, всички те допълват елегантно останалата част от интериора със своя впечатляващ дизайн. Основната им цел е да осигурят светлина за специфични задачи, като четене, готвене, шиене и други или да допълнят светлинната атмосфера с амбиентно осветление. Всички наши продукти са на атрактивна цена, която няма да бъде над бюджета ви.

Декоративна лампа за допълващо осветление

Допълнителното осветление, благодарение на поставените настолни лампи, винаги придава едно неповторимо и стилно излъчване в допълнение на основното амбиентно осветление. Понякога настолната лампа, сама по себе си, представлява един красив и великолепно, вписващ се в интериора аксесоар. В този случай, тя често е част от серия лампи с общи характеристики, състояща се от полилей, пендел, аплик, плафон и лампион. Възможно е към тази серия да има добавена и спот настолна лампа, която да е с красива основа и да допълва останалите осветителни тела в помещението.

Нощни лампи за спалня

Това са настолни лампи, разположени край леглото, чието предназначение е да светят приглушено, но все пак достатъчно, за да четете книга или да се приготвите за сън. Те лесно се вписват в интериора на спалнята и създават интимност и уют.

Как да изберете обаче стил и цвят нощна лампа, която да Ви служи добре? Освен това размерът на лампата зависи и от размера на стаята. Колкото е по-голяма стаята, толкова по-голяма нощна лампа можете да изберете. Ако стаята е много голяма и леглото също е внушително, може да изберете голяма нощна лампа с тежка основа с детайли, орнаменти и с голям абажур, ако стаята е по-малка, за предпочитане е по-малка, но по-висока лампа с по-тънко тяло. Ако стаята е съвсем малка, за предпочитане е лампа монтирана на стената.

Не искате нощната лампа да блести в очите ви или да хвърля сенки върху книгата за четене. Ако нощното шкафче е на нивото на матрака на леглото и основата на нощната лампа е поставена на него, то тя трябва да е на такава височина, че излъчваната от нея светлина трябва да попада именно на книгата, която четете. Ако лампата е с абажур, долната му част трябва да е на нивото на раменете ви, когато четете. Всички интериорни дизайнери следват този принцип и се стараят да не го нарушават. Добавената настолна лампа трябва да е леко над леглото, за да осигурява равномерно разпръскване на светлината над вас и в същото време да допълва хармонично стила на стаята. Не искате светлината да свети директно над главата ви, нито да е право в очите ви, така че обърнете внимание на височината на лампата.

Като общо правило Ви трябва една лампа на нощният шкаф, ако сте единственият, който спи в леглото. В случай, че делите вашия дом с партньор и той спи в същата стая, то тогава са Ви необходими две шкафчета и две нощни лампи. По този начин ще има достатъчно светлина и за двама ви, когато изгасите основната лампа в спалнята и оставите само настолните да светят. Ако спалнята ви е много голяма или матракът ви е голям, две нощни лампи дават по-добър баланс.

Хубаво е обаче, да използвате няколко източника на светлина. Една нощна лампа може да е достатъчна, за да четете от някоя книга, но Ви трябва и основно осветление. Отделете време и проучете къде можете да разположите различни осветителни тела в стаята. Ако не притежавате таванно осветително тяло, то може да разположите подова лампа встрани от леглото. При всеки случаи само нощната лампа няма да Ви е достатъчна, ще Ви е необходим и друг източник на светлина.

По-долу ще откриете голямо разнообразие от осветителна тела. Всяка наша нощна лампа, настолна или подова лампа може да се окаже, че е точно това, което сте търсили до този момент и пасва идеално на вашия интериор. Онлайн разнообразието на предлаганите продукти е огромно, заради това помислете предварително къде ще разположите осветителни тела и колко на брой ще са Ви необходими. Проверете различните продукти на каква цена се предлагат и от какви материали се изработват. Когато сте готови с всичко това, тогава пристъпете към поръчка. Ще заплатите крайната цена по време на доставката.

Настолна лампа за бюро

Тази настолна лампа подобрява фокуса ни, стимулира ни за работа. Прави ни ефективни и производителни, защото е с насочваща се глава и осветява добре работното ни пространство. Притежава непрозрачна шапка, за да ни пази очите и в същото време насочва вниманието ни към работните задачи. При недостатъчна основна светлина, този тип настолна лампа е перфектното решение, ако искаме да работим или учим.

Във всички случаи, тя е практично решение за осветяването на малки по площ, изискващи по-висока степен на осветеност, места, като бюрото или работния плот. Можете да използвате настолна лампа и за да подобрите заобикалящата атмосфера в дадена стая. Тези лампи лесно се превръщат в акцент, особено, ако шапките им са от нетрадиционен материал или пък са в различни, атрактивни цветове. Изобщо, ако търсите как да разчупите дадена стая, то нощната лампа ще Ви донесе разнообразие.

Нощни лампи за детска стая

Детските стаи обикновено са в светли и весели цветове, защото децата най-много се радват на ярките, многоцветни дизайни. Можете да се досетите, че и лампите, които поставяме в тях, са в този стил. В нашия магазин ще откриете различни модели, изработени с най-веселите и симпатични дизайни, които няма как да не допаднат на вашето дете.

Една детска нощна лампа трябва да се позиционира на място, откъдето не може да падне случайно и да предизвика инциденти. Има много наръчници как да я поставите така, че да не пречи, но най-важното е да не бъде близо до ръба на бюрото или масата.

Детските лампи могат да имат ушички, рога или други допълнителни акценти, които да напомнят за животни. Изберете продукта, който най-много ще се хареса на детето ви.

Нощни лампи за стена

Онлайн ще попаднете на различни модели нощни лампи за дома или офис помещението ви. Ако сте взели решение да сложите такива по стените, то разгледайте осветителни тела и се спрете на тези, които отговарят на бюджета ви. Този тип настолна лампа може да бъде много подходяща за тесни и малки помещения, като дори се използва в коридори и килери.

Бебешки нощни лампи

Освен детски нощни лампи при нас ще откриете и модели бебешки такива на добра цена. Те са в закачливи форми и се предлагат в ярки цветове. В нашия магазин всеки нов артикул, който добавяме, е с функционално приложение и освен по външен вид, го избираме и по функционалност. Заради това може да ни се доверите да обзаведем дома ви не само с осветителни тела за таван, но и за детската стая. Ако още не сте го направили, разгледайте и други наши продукти.

Нощни лампи за четене

Едва ли има нещо по-приятно от това, да си легнете с книга в ръка четейки в леглото. Също така, начело в класацията за неприятни неща, е да не Ви стига светлината от основното осветление в помещението или да Ви свети в очите. Подобни ситуации са породили необходимостта освен от голяма лампа на тавана и от още няколко по-малки помощни лампи, които да ни осигурят светлина, когато искаме да стоим до късно, разлиствайки страниците на някоя книга.

Както споменахме по-горе, може да поставите само една настолна лампа върху шкафа ви, ако спите сами, но ако сте двойка, то всеки трябва да си има отделна такава. Най-добрият вариант е да изберете лампи в еднакъв стил. Възможно е и да са допълващи се, но това зависи от интериора на спалнята ви и най-вече на леглото в нея, което често е основната мебел в този тип стая.

Висящи нощни лампи

Една нощна лампа може да бъде и висяща. Това е добра практика при малки офис помещения или спални, например. В нашия магазин ще откриете такива осветителни тела на добра цена, така че не губете нито секунда повече и разгледайте всичко, което мислите, че ще Ви подхожда на интериора.

Луксозни нощни лампи

Не във всеки магазин ще откриете луксозни изпълнения. Те обикновено са на по-висока цена и можете да ги разпознаете по това, че материалите, от които са изработени са луксозни. Например, качествената изработка от дърво, също се счита за луксозна. За щастие вече на пазара има и нощни лампи, които са луксозни, но са на адекватна цена. При тях, отличително е, че са с изчистен дизайн, към който са добавени различни акценти. Много модерни са и лампите, които осигуряват синя светлина, така че обмислете, дали това не е добро решение и за вашето помещение. Според специалистите, синята светлина ни помага да заспим по-лесно и това е причината все по-често да я добавяме в интериора си.

Интересни нощни лампи предлагани от магазини Орион

Верига магазини ОРИОН имаме удоволствието да Ви представим една уникална колекция от настолни и нощни лампи, подходящи за всякакъв стил на интериорното обзавеждане. Предлагаме Ви изискани осветителни тела за маси и бюра, както и нощни лампи с високо качество на изработка и дизайн на добра цена. При нас ще откриете точно това, което Ви е необходимо като настолна лампа и на цена, която няма да бъде над определения Ви бюджет.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • настолна лампа 01-3081

  (0)

  88,00 лв.
  настолна лампа 01-3081 настолна лампа 01-3081 Ел. мощност 1 х 15 W Размери 22.4см x 46.5см x Ф15см Производител Redo, Румъния

  (0)

  88,00 лв.
 • настолна лампа 01-3076

  (0)

  97,00 лв.
  настолна лампа 01-3076 настолна лампа 01-3076 Ел. мощност 1 х 42 W Размери 55см x 42см x Ф23см Производител Redo, Румъния

  (0)

  97,00 лв.
 • настолна лампа, външна лампа 90315

  (0)

  231,00 лв.
  настолна лампа, външна лампа 90315 настолна лампа, външна лампа 90315 Ел. мощност 1 х 2.2 W Размери 29.5см x Ф11см Производител Redo, Румъния

  (0)

  231,00 лв.
 • настолна лампа, външна лампа 90312

  (0)

  300,00 лв.
  настолна лампа, външна лампа 90312 настолна лампа, външна лампа 90312 Ел. мощност 1 х 2.5 W Размери 32см x Ф12см Производител Redo, Румъния

  (0)

  300,00 лв.
 • настолна лампа 01-2650

  (0)

  271,00 лв.
  настолна лампа 01-2650 настолна лампа 01-2650 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 35см x Ф15см x 18см Производител Redo, Румъния

  (0)

  271,00 лв.
 • настолна лампа 01-2529

  (0)

  338,00 лв.
  настолна лампа 01-2529 настолна лампа 01-2529 Ел. мощност 1 х 12 W Размери 47см x Ф18см Производител Redo, Румъния

  (0)

  338,00 лв.
 • настолна лампа 01-1838

  (0)

  79,00 лв.
  настолна лампа 01-1838 настолна лампа 01-1838 Ел. мощност 1 х 42 W Размери 37см x 29см x 18см Производител Redo, Румъния

  (0)

  79,00 лв.
 • настолна лампа 01-1837

  (0)

  79,00 лв.
  настолна лампа 01-1837 настолна лампа 01-1837 Ел. мощност 1 х 42 W Размери 37см x 29см x 18см Производител Redo, Румъния

  (0)

  79,00 лв.
 • настолна лампа 02-713

  (0)

  115,00 лв.
  настолна лампа 02-713 настолна лампа 02-713 Ел. мощност 1 х 42 W Размери 48см x Ф26см Производител Redo, Румъния

  (0)

  115,00 лв.
 • настолна лампа 01-1374

  (0)

  45,00 лв.
  настолна лампа 01-1374 настолна лампа 01-1374 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 27см x Ф20см x 13см Производител Redo, Румъния

  (0)

  45,00 лв.
 • настолна лампа 01-1373

  (0)

  45,00 лв.
  настолна лампа 01-1373 настолна лампа 01-1373 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 27см x Ф20см x 13см Производител Redo, Румъния

  (0)

  45,00 лв.
 • настолна лампа 01-1375

  (0)

  40,00 лв.
  настолна лампа 01-1375 настолна лампа 01-1375 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 25см x 12см x 12см Производител Redo, Румъния

  (0)

  40,00 лв.
 • настолна лампа 01-854

  (0)

  26,00 лв.
  настолна лампа 01-854 настолна лампа 01-854 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 20см x Ф13см Производител Redo, Румъния

  (0)

  26,00 лв.
 • настолна лампа 01-855

  (0)

  26,00 лв.
  настолна лампа 01-855 настолна лампа 01-855 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 20см x Ф13см Производител Redo, Румъния

  (0)

  26,00 лв.
 • настолна лампа 01-856

  (0)

  26,00 лв.
  настолна лампа 01-856 настолна лампа 01-856 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 20см x Ф13см Производител Redo, Румъния

  (0)

  26,00 лв.
 • настолна лампа 01-857

  (0)

  27,00 лв.
  настолна лампа 01-857 настолна лампа 01-857 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 20см x Ф13см Производител Redo, Румъния

  (0)

  27,00 лв.
 • настолна лампа 01-1372

  (0)

  32,00 лв.
  настолна лампа 01-1372 настолна лампа 01-1372 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 27см x Ф14см Производител Redo, Румъния

  (0)

  32,00 лв.
 • настолна лампа 01-1371

  (0)

  32,00 лв.
  настолна лампа 01-1371 настолна лампа 01-1371 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 27см x Ф14см Производител Redo, Румъния

  (0)

  32,00 лв.
 • настолна лампа 01-1370

  (0)

  32,00 лв.
  настолна лампа 01-1370 настолна лампа 01-1370 Ел. мощност 1 х 28 W Размери 27см x Ф14см Производител Redo, Румъния

  (0)

  32,00 лв.
 • настолна лампа 01-3186

  (0)

  213,00 лв.
  настолна лампа 01-3186 настолна лампа 01-3186 Ел. мощност 1 х 9 W Размери 44см x 14см x Ф18см Производител Redo, Румъния

  (0)

  213,00 лв.
 • настолна лампа 01-3185

  (0)

  257,00 лв.
  настолна лампа 01-3185 настолна лампа 01-3185 Ел. мощност 1 х 9 W Размери 44см x 14см x Ф18см Производител Redo, Румъния

  (0)

  257,00 лв.
 • настолна лампа 01-3146

  (0)

  42,00 лв.
  настолна лампа 01-3146 настолна лампа 01-3146 Ел. мощност 1 x 28 W Размери 20см x Ф12см Производител Redo, Румъния

  (0)

  42,00 лв.
 • настолна лампа 01-3145

  (0)

  42,00 лв.
  настолна лампа 01-3145 настолна лампа 01-3145 Ел. мощност 1 x 28 W Размери 20см x Ф12см Производител Redo, Румъния

  (0)

  42,00 лв.
 • настолна лампа 01-3144

  (0)

  42,00 лв.
  настолна лампа 01-3144 настолна лампа 01-3144 Ел. мощност 1 x 28 W Размери 20см x Ф12см Производител Redo, Румъния

  (0)

  42,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5