Полилеи и висящи лампи

Полилеи и висящи лампи

Колекцията от предлаганите в магазини ОРИОН висящи лампи и полилеи предоставя изключителен избор и разнообразие от осветление. По този начин постигането на стил и уют се превръща в приятно преживяване при обзавеждането на вашия дом. Разгледайте нашите предложения и изберете онези полилеи, които най-добре отговарят на интериорния ви дизайн и за които няма да чакате твърде дълго доставка.

По-долу ще ви разкажем за всеки вид осветителни тела и лампи, които ще откриете при нас. В нашия онлайн магазин ще намерите уникални продукти за осветлението на вашия дом, така че разгледайте подробно всички наши категории и сортирайте продуктите, допадащи ви най-много, с помощта на добавените филтри. Възможно е да се разграничат всички различни продукти, докато попаднете на тези, които отговарят най-пълно на изискванията Ви като цена, материал, дизайн и не на последно място време за доставка.

Висящи осветителни тела

В магазини за осветителни тела Орион ще намерите огромен избор от полилеи. В това число:

 • полилеи за хол;
 • полилеи за спалня;
 • полилеи за кухня;
 • детски полилеи;
 • полилеи за коридор;
 • лед полилеи и др.

Колекцията от висящи лампи и полилеи включва още и кристални полилеи, както и така модерните напоследък led полилеи за хол. Led лампите са прекрасно решение за дома и могат да бъдат с всякакви размери и да излъчват светлина в богата гама от цветове. Изключително предпочитани са в хола, където обикновено има повече пространство и тавана на даденото помещение може да е в нестандартна форма. При нас ще откриете led полилеи за хол във различни размери и стилове. Не са малко и led предложенията, при които осветлението се слага в окачения таван, без значение в каква форма е осветителното тяло.

Други видове полилеи

В случай, че led лампите не са вашия тип осветление, то разгледайте и другите наши видове осветителни тела. Сигурни сме, че ще откриете подходящия тип за вашия хол или дневна. Всяко наше осветително тяло ще ви предостави светлината, от която се нуждаете, в комбинация със стилен дизайн. Освен всичко друго ще ви ги изпратим и с бърза доставка.

Къде е подходящо да сложим полилеите?

Много хора избират да сложат полилей в кухнята или трапезарията. Също така, те се поставят на голяма височина и могат да бъдат най-различни като стил и материал. Най-често, обаче, полилеите се слагат в представителните помещения като хола и всекидневната, като спалнята също не изостава назад в предпочитанията.

Освен в стаите, не е рядкост да се постави полилей и в коридора. Това е нещо, което се среща във все повече и повече домове. Причината е, че коридорът е място, където се посрещат гостите и често предоставя първото впечатление за вашия интериорен дизайн. Още с влизането им те ще се впечатлят, ако забележат красив полилей, добре разпръскващ светлина във всички краища на коридора. В нашия онлайн магазин ще откриете голям брой полилеи, съобразени с модерните стилове днес. Всички стоки са с гаранция, което на практика означава, че можете да обзаведете вашето помещение и да сте спокойни, че полилеите са качествени и ще ви служат дълго време.

Нашите полилеи може да намерят място и в детската стая. Те са прекрасни допълнения към светлите и шарени детски спални, като в същото време предоставят и достатъчна светлина за учене и игри. Една детска стая задължително трябва да притежава свеж дизайн и винаги да стимулира детето за игра.

Полилеи със стил и излъчване

Внимателно подбраните от нас осветителни тела от вида полилей, представят различните модни, съвременни тенденции в осветлението. Няма значение дали ще изберете един брой осветително тяло или серия от осветителни тела, винаги трябва да обърнете внимание на стила и дизайна. Ако искате да постигнете модерна визия във вашия интериор е необходимо да сложите подходящ тип осветление и лампи.

Високото качество и европейски произход на нашите полилеи ще ви гарантират нужното спокойствие и увереност, че сте направили правилния избор по време на пазаруването ви. Нашите компетентни консултанти могат да ви помогнат в избора на осветителни тела и да ви насочат към изключителното разнообразие от полилеи, селектирани само от утвърдени фирми, производители на различни категории висящо осветление. Можете да разгледате и категорията с полилеи за детска стая за момче или момиче, където ще откриете весели и забавни колекции от полилеи, лампи и др.

История на полилея

Дизайнът на полилеите се е влияел от стиловите течения в целия свят. Това включва френския барок, стила рококо, неокласицизма, английския технологичен стил, грузинския, английското регентство и други. Нашите най-любими видове и днес, са тези, които наподобяват венецианския стил. При тях се слагат крушки, които сочат нагоре. Домът е осветен от светлина, която стига до тавана и се връща надолу. Цялото тяло на полилея има студен цвят, обикновено в сребърно сиво или пък различни нюанси на бялото и златното. Всеки, който е стъпвал в стая с венециански полилей, може да потвърди колко красив е този полилей.

Френският барок и григорианските полилеи са издържали изпитанието на времето и също може да се срещнат и днес. Никога преди не е имало по-широка гама и повече различни видове, от които да можете да си изберете като цвят, вид, светлоизточник и материал. Разгледайте нашите различни предложения и сами ще се убедите в многообразието на видовете им.

Полилеите през 20 век

Полилеят изпадна обаче в немилост в дизайнерските кръгове около края на двадесети век, поради факта, че се е смятало, че е в противоречие с предпочитанията на дизайнерите за модерен минималистичен интериор. И все пак през последните няколко десетилетия се наблюдава завръщането му в интериора на дома. В днешните модерни домове традиционните полилеи се поставят и в семпли съвременни интерори, съпоставяйки по удивителен начин старото и новото.

Колкото на по-голяма височина се окачи избраният голям полилей, толкова по-красиво ще разпръсква светлината. При някои по-малки модели обаче не е възможно да се поставят на високо в стаята и трябва да бъдат спуснати по-ниско. За създаване на перфектната обстановка е необходимо да се съобразите с височината на стаята и с големината ѝ. В миналото стаите с полилеи биха могли да се опишат като високи тунели с по 4-5 метра високи тавани. Трябвало е осветителните тела да са изключително качествени и да са със силни крушки, за да успеят да осветят всички части на стаята.

Постепенно строителството се е изменило и започнали да се правят жилищни помещения с по-ниски тавани и необходимостта от голям полилей вече била по-скоро модна прищявка. Тогава се появили и по-малките модели полилеи.

В средата на XX век се появяват и стиловете Арт Нуво и Тифани. През последните десетилетия обаче, съвременните дизайнери възприемат с ентусиазъм полилея и създават новаторски дизайни, напълно несвързани с предишни стилове. На база на това се постига и толкова голямо разнообразие от полилеи на различна цена. Можете да откриете модели във всеки цвят и на всякаква цена.

Полилеите в наши дни

Сега се използва многообразие от нетрадиционни материали, съчетани с иновации в осветителната технология, като светодиоди и оптични влакна. Те значително разширяват концепцията за полилея и ако сравните един полилей, изработен със сегашната технология, с друг, изработен преди 40 години, ще откриете огромни разлики. Този, който е в стил ретро може да изглежда почти същия като стария, но устройството му ще е абсолютно различно. Естествено те се различават и по цена. В нашия магазин предлагаме последни модели технологично иновирани полилеи, които ще задоволят всички съвременни изисквания и като цена и като нови технологии. Ако се питате какви видове може да откриете, то разгледайте предложенията ни по-долу.

Голямо разнообразие от полилеи

Верига магазини за осветителни тела Орион разполага с огромно разнообразие от висящи осветителни тела и полилеи, които ще удовлетворят и най-изискания вкус. Предлагаме и крушки и допълнителни аксесоари към тях, необходими за монтажа на осветителните тела.

Посетете нашите магазини в София, Пловдив и Варна или купете лесно и удобно онлайн от нашия сайт без да излизате от вкъщи.

Полилеите са онези осветителни тела, без които не можем

Всички искаме да имаме красиво обзаведен дом, без да платим твърде висока цена за това. Един полилей в днешно време е напълно възможно да е изработен от евтини материали и продажната му цена да е ниска, но животът му да е твърде кратък. Винаги когато попаднете на нелогично ниска цена, потърсете причината. Напълно вероятно е дадената цена на избраният полилей да е ниска, но типа доставка да е много висока и това да оформя крайна висока цена. Както сами се досещате, това може да подведе както вас, така и много други хора, забелязали първо цената на продукта.

Трябва да внимавате и за броя и вида на подходящите крушки към осветителното тяло. Този полилей, който е с много крушки ще изисква да имате резервни през цялото време. От друга страна LED осветлението е много по-енергоспестяващо и излиза по-евтино в дългосрочен план.

Прочети повече
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 • полилей 01-3390

  (0)

  722,00 лв.
  полилей 01-3390 полилей 01-3390 Ел. мощност 1 х 90 W Размери 120см x 43см x 150см Производител Redo, Румъния

  (0)

  722,00 лв.
 • полилей 01-3386

  (0)

  542,00 лв.
  полилей 01-3386 полилей 01-3386 Ел. мощност 1 х 50 W Размери 120см x 150см x 55см Производител Redo, Румъния

  (0)

  542,00 лв.
 • полилей 01-3385

  (0)

  518,00 лв.
  полилей 01-3385 полилей 01-3385 Ел. мощност 1 х 50 W Размери 120см x 150см x 55см Производител Redo, Румъния

  (0)

  518,00 лв.
 • полилей 01-3384

  (0)

  400,00 лв.
  полилей 01-3384 полилей 01-3384 Ел. мощност 1 х 40 W Размери 100см x 150см x 50см Производител Redo, Румъния

  (0)

  400,00 лв.
 • полилей 01-3383

  (0)

  418,00 лв.
  полилей 01-3383 полилей 01-3383 Ел. мощност 1 х 40 W Размери 100см x 150см x 50см Производител Redo, Румъния

  (0)

  418,00 лв.
 • полилей 01-3382

  (0)

  400,00 лв.
  полилей 01-3382 полилей 01-3382 Ел. мощност 1 х 40 W Размери 100см x 150см x 50см Производител Redo, Румъния

  (0)

  400,00 лв.
 • полилей 8628 Dimm Pend Wood 30W/2700K-5000K

  (0)

  231,00 лв.
  полилей 8628 Dimm Pend Wood 30W/2700K-5000K полилей 8628 Dimm Pend Wood 30W/2700K-5000K Ел. мощност 1 х 30 W Размери Ф38см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  231,00 лв.
 • полилей 8626 Dimm Pend Black 30W/2700K-5000K

  (0)

  209,00 лв.
  полилей 8626 Dimm Pend Black 30W/2700K-5000K полилей 8626 Dimm Pend Black 30W/2700K-5000K Ел. мощност 1 х 30 W Размери Ф38см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  209,00 лв.
 • полилей 8576 Dimm Pend Wood 40W/2700K-5000K

  (0)

  287,00 лв.
  полилей 8576 Dimm Pend Wood 40W/2700K-5000K полилей 8576 Dimm Pend Wood 40W/2700K-5000K Ел. мощност 1 х 40 W Размери Ф50см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  287,00 лв.
 • полилей 8572 Dimm Pend Black 40W/2700K-5000K

  (0)

  258,00 лв.
  полилей 8572 Dimm Pend Black 40W/2700K-5000K полилей 8572 Dimm Pend Black 40W/2700K-5000K Ел. мощност 1 х 40 W Размери Ф50см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  258,00 лв.
 • полилей 8571 Dimm Pend Black 50W/2700K-5000K

  (0)

  357,00 лв.
  полилей 8571 Dimm Pend Black 50W/2700K-5000K полилей 8571 Dimm Pend Black 50W/2700K-5000K Ел. мощност 1 х 50 W Размери Ф65см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  357,00 лв.
 • полилей @7755 BLACK PENDANT DIMMABLE  30W - 3000K-6000

  (0)

  336,00 лв.
  полилей @7755 BLACK PENDANT DIMMABLE 30W - 3000K-6000 полилей @7755 BLACK PENDANT DIMMABLE  30W - 3000K-6000 Ел. мощност 1 х 30 W Размери Ф45см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  336,00 лв.
 • полилей @7753 BLACK PENDANT DIMMABLE  60W - 3000K-6000

  (0)

  709,00 лв.
  полилей @7753 BLACK PENDANT DIMMABLE 60W - 3000K-6000 полилей @7753 BLACK PENDANT DIMMABLE  60W - 3000K-6000 Ел. мощност 1 х 60 W Размери Ф90см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  709,00 лв.
 • полилей @7752 WHITE PENDANT DIMMABLE  30W - 3000K-6000

  (0)

  317,00 лв.
  полилей @7752 WHITE PENDANT DIMMABLE 30W - 3000K-6000 полилей @7752 WHITE PENDANT DIMMABLE  30W - 3000K-6000 Ел. мощност 1 х 30 W Размери Ф45см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  317,00 лв.
 • полилей @7751 WHITE PENDANT DIMMABLE  50W - 3000K-6000

  (0)

  463,00 лв.
  полилей @7751 WHITE PENDANT DIMMABLE 50W - 3000K-6000 полилей @7751 WHITE PENDANT DIMMABLE  50W - 3000K-6000 Ел. мощност 1 х 50 W Размери Ф65см x 6см x 50-200см Производител Mantra, Испания

  (0)

  463,00 лв.
 • полилей 9853044

  (0)

  571,00 лв.
  полилей 9853044 полилей 9853044 Ел. мощност 1 х 50 W Размери Ф60см x 6.2см x 120см Производител Nova-Luce, Гърция

  (0)

  571,00 лв.
 • полилей MOD247PL-L49BSK

  (0)

  797,00 лв.
  полилей MOD247PL-L49BSK полилей MOD247PL-L49BSK Ел. мощност 1 х 40 W Размери 143см x 11.7см x 64-300см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  797,00 лв.
 • полилей MOD247PL-L49BK

  (0)

  797,00 лв.
  полилей MOD247PL-L49BK полилей MOD247PL-L49BK Ел. мощност 1 х 40 W Размери 143см x 11.7см x 64-300см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  797,00 лв.
 • полилей MOD246PL-L24BSK

  (0)

  294,00 лв.
  полилей MOD246PL-L24BSK полилей MOD246PL-L24BSK Ел. мощност 1 х 16 W Размери 120см x 1.7см x 36.7-316.7см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  294,00 лв.
 • пендел MOD246PL-L24BK

  (0)

  294,00 лв.
  пендел MOD246PL-L24BK пендел MOD246PL-L24BK Ел. мощност 1 х 16 W Размери 120см x 1.7см x 36.7-316.7см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  294,00 лв.
 • полилей MOD246PL-L16BSK

  (0)

  233,00 лв.
  полилей MOD246PL-L16BSK полилей MOD246PL-L16BSK Ел. мощност 1 х 10 W Размери 80см x 1.7см x 36.7-316.7см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  233,00 лв.
 • полилей MOD246PL-L16BK

  (0)

  233,00 лв.
  полилей MOD246PL-L16BK полилей MOD246PL-L16BK Ел. мощност 1 х 10 W Размери 80см x 1.7см x 36.7-316.7см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  233,00 лв.
 • полилей MOD244PL-L50BSK

  (0)

  752,00 лв.
  полилей MOD244PL-L50BSK полилей MOD244PL-L50BSK Ел. мощност 1 х 40 W Размери 103.5см x 27-307см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  752,00 лв.
 • полилей MOD244PL-L50BK

  (0)

  752,00 лв.
  полилей MOD244PL-L50BK полилей MOD244PL-L50BK Ел. мощност 1 х 40 W Размери 103.5см x 27-307см Производител Maytoni, Германия

  (0)

  752,00 лв.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4